Obuolių pyragas su apelsinais
Paprastai ir skaniai galima pagaminti šį pyragą. Mums jis patiko, tas apelsino skonis tobulai priminė artėjančias šventes, kurios nors ir nesijaučia nes nėra sniego, bet skanauti jį galima bet kada.
Reikės:
1,5 puod. spelta baltų miltų
1,5 puod. spelta pilno grūdo miltų
1 v.š kepimo miltelių
4 v.š ir 2 v.š rudo cukraus
6 v.š kokoso aliejaus tirpinto
200ml filtruoto vandens
1 apelsino žievelės
1 apelsino sulčių
6 vnt obuolių
Veiksmas:
1. Obuolius nulupti ir supjaustyti griežinėliais, berti 2 v.š cukraus ir išmaišyti.
2. Įdaugiafunkcinį mikserį pilti miltus, kepimo miltelius, cukrų, aliejų, tarkuotą apelsino žievelę ir išmaišyti.
3. Į miltų mišinį pilkite vandenį, apelsino sultis, suminkyti tešlą.
4. Ant stalo berkite miltų, dėkite tešlą, palikdami 1/4 tešlos ant viršaus.
5. Iškočiokite, ant viršaus dėkite obuolius, užlenkite kraštus apie 2-3cm.
6. Iškočiokite paliktos tešlos, darykite norimos formos, mano vaikai norėjo namelio!
7. Dėkite tešlos formeles ant viršaus.
8. Šaukite į įkaitintą orkaitę apie 180temp, 20-25min.
Skanaus!
Parašykite komentarą