Morkainis „hotdogs”
Morkainis, tai vadonamasis dešrainis 🙂
Vietoje įprastos dešrelės (kuriose būna sojos produktų, o mes jų nevartojame), todėl paėmiau morką ir tobulai pavyko pagaminti! Vaikai net skundėsi, kad per mažai padariau, mat jie dar norėtų jų! Manau tai puikiausias įvertinimas man! 🙂
Receptas:
Porcija 8 dešrainiams
8 morkos
8 mini prancūziški batonai
1 puod. pomidorų padaro (naudojau be priedų)
2 jaunos cukinijos
1-2 avokadai
pundelis svogūno laiškų
keli šaukštai majonezo
Veiksmas:
1. Morkas gerai nuplauti po vandeniu.
2. Į keptuvę pilkite kelis šaukštus vandens, dėkite morkas ir uždenkite dangčiu.
3. Virkite apie 10min vidutinėje ugnyje. Stebėkite kad nesudegtų!
Taip pat tinka tokiems morkainiams gaminti ir sūdyta morka, kurios receptas yra čia.
4. Bandelę įpjaukite išlilgai.
5. Vidų patepkite pomidorų padažu.
6. Iš cukinijos pasigaminkite makaronus. Jums padės pjaustiklis šiaudeliais.
7. Į pateptą bandelė dėkite cukinijų makaronų, iškeptą morką.
8. Ant viršaus smulkintus svogūno laiškus, avokadą ir nepamirškite užpilti majonezo.
Skanaus!
Parašykite komentarą