Silkės sumuštinis (veganiškas)
Papasakosiu kaip atsirado šis receptas!
Mane ir mano šeima sužavėjo. O tėtis (visavalgis) paragavęs sako silkė! 😀
Galvojau pabandysiu padaryti vegan „žuvį” iš pupelių. Atsiminiau, kad visi mėgsta silke su svogūnais ir pomidoru padažu! Taigi turėjau išvirtų pupelių ir gaminau, gaminau aišku ne daug, nes neaišku koks skonis bus, ar skanu ar šiaip sau. Ir ką jus manote???
Ragauju jau pagaminus ir nesuprantu, smegenis veikia kad valgau silkę, kurios niekada nebuvau megėjusi, ieškau tarp dantų kaulų, žiūriu į sumuštinį ir suprantu, kad čia pupelės, vel ieškau kaulu. Reziumė skonis omg!! 😀 Tikrai verta pasigaminti, paprasta ir skanu. 🙂
Receptas video formatu!
Reikės
2 v.š kokybiško alyvuogių aliejaus
2 vid. dydžio svogūnai
3 puod. virtų raudonų pupelių
3 vnt nori lapų (sušiams skirtų)
1 a.š druskos
1 puod. pomidorų tyrės
Papildomai:
Mėgstama duona (naudojau grikių)
Lukštentos kanapių sėklos
Galite valgyti šilta, šalta, taip pat galite palaikyti ir keliata dienų šaldytuve, bus dar skaniau!
Parašykite komentarą