Raudonųjų lęšių omletas (lęšienė) vos 3 produktų
Kai norisi omleto, mes kuo skaniausiai valgome pagamintą iš raudonųjų lęšių. Norint pagaminti skaniai lęšius ypač rekomenduoju (iš savo patirties) juos gerai nuplauti (vanduo turi būti skaidrus), mirkyti, perplauti ir tik tada gaminti.
Ši lęšienė yra ypač paprasta, nes reikia vos 3 produktų!
Receptas:
250g raudonųjų lęšių
1 a.š druskos „kala namak” (ji priduoda kiaušinio skonį)
1,5 puod. filtruoto vandens
Kepimui – lašelio rapsų aliejaus
Papildomai – agurkas, ridikėliai, pipirai ir druska
Veiksmas:
1. Lęšius labai gerai nuplauti, mirkyti 24val, perplauti.
2. Į kokteilinę pilti lęšius, vandenį, druską ir suplakti iki vientisos masės.
3. Įkaitinti keptuvę su lašeliu riebalų, pilti lęšių masę ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4. Patiekti lęšienę rekomenduojame dar šiltą su daržovėmis.
Šis derinys buvo super skonio, labai patiko mano visai šeimynai. Rekomenduojame pabandyti.
Skanaus!
Parašykite komentarą