Kakaviniai avižiniai sausainiai / Gluten free
Norėjosi labai kakavinių sausainių iš avižinių dribsnių, ir puikiai pavyko. Skonis puikus!
Mano puodelis 250ml
Reikės:
3 puod. pilno grūdo avižinių dribsnių
100 g kokoso aliejaus (šalto)
2 v.š eko kakavos
4 v.š rudo cukranendrių cukraus arba sirupo
2 v.š kepimo miltelių naudojau naminius
1 puod. filtruoto vandens
Receptui naudojau mini Zyle kokteilinę ir Zyle daugiafunkcinį mikserį.
Veiksmas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
- Avižinius dribsnius sumalti kokteilinėje.
- Į daugiafunkcinį mikserį pilkite maltus avižinius dribsnius, kakavą ir kokoso aliejų.
- Gerai išmaišykite!
- Berkite cukrų, kepimo miltelius ir maišykite toliau.
- Pilkite vandens.
- Sumaišykite tešlą.
- Imkite kepimo skardą, patieksite ant jos kepimo popieriu.
- Su ledų šaukštu dėkite gautą tešlą ant kepimo popieriaus.
- Spustelėkite kiekvieną gautą „bokštelį” šakute, jie taps plokšti.
- Šaukite į orkaitę, kepkite 20-25min., 180 temp.
- Atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus!
Parašykite komentarą