Raudonųjų lęšių takos su daržovėmis
Visą laiką norėjau pasigaminti namuose takos, tačiau nesugalvojau, kaip padaryti galima lakštus tokius mažus. Netyčia kepdama raudonųjų lęšių „lavašus” pagalvojau apie tai, kad reikėtų iš jų pagaminti mažiasnės formos, tada būtų ale takos. Pasirodo mano sprendimas yra puikus! Laaaabai skanu! 🙂
Receptas:
Raudonųjų lęšių „lavašo” receptas čia.
Daržovės orkaitėje:
2 vnt saldžios bulvės
2 vnt paprikos
2 vnt patisonų
0,5 žalios citrinos sulčių
1 a.š druskos
1 a.š rūk. paprikos miltelių
2 v.š extra vingin alyvuogių aliejaus
Veiksmas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
2. Papriką, patisoną ir bulves gerai nuplaukite.
3. Supjaustykite paprika juostelėmis, patisoną (nuluptą) ir bulves kubeliais.
4. Citrinos sultis, druską, paprikos miltelius ir aliejų išmaišykite.
5. Ant kepimo indo dėkite daržoves, pilkite paruoštą „padažą”, išmaišykite.
6. Kepkite orkaitėje apie 180temp. apie 20min.
Takos sudėjimui:
Raudonųjų lęšių lavašo
Pekino kopūsto
Daržovių keptų orkaitėje
Padažas ->> 1 a.š vegan majonezo sumaišyto su 1/4 puod. žalios citrinos sultimis.
Veikamas:
1. Ant iškeptų mažų lavašiukų dėkite kopūstą, keptas daržoves.
2. Sudėkite gražiai į lėkštę. Apšlakstykite padažu.
Skanaus!
Parašykite komentarą