Šreko avižinių dribsnių pyragas su razinomis
Šis pyragas netikėtai gimė. Tiesiog dukrytė užsimanė kažkokio deserto žalio! Pagalvojau, kad puikiai tiks špinatai šiam reikaliui. Jie juk suteikia ryškiai žalios spalvos!
Recepte naudojau kokteiline Zyle ir daugiafukcinį mikserį Zyle. Mano puodelis 250ml.
Reikės:
4 puod. pilno grūdo avižinių dribsnių
1 puod. kokoso drožlių
1,5 puod. filtruoto vandens
1 puod. jau trintų bananų piure
1 puod. špinatų (tinka ir šaldyti iš švieži)
3 saujos razinų (patikrinkite, kad visos būtų švarios)
1 a.š sodos
3 v.š obuolių acto
Veiksmas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 temp.
- Avižinius dribsnius sumalkite kokteilinėje iki miltų.
- Į daugiafunkcinį mikserį pilkite avižinių dribsnių miltus, kokoso drožles.
- Kokteilinėje suplakite bananų piurę, vandenį ir špinatus drauge.
- Pilkite gautą masę į daugiafukcinį mikserį.
- Sumaišykite viską drauge.
- Berkite razinas ir išmaišykite.
- Sodą nugesinkite su actu. Pilkite į gautą masę ir išmaišykite.
- Masę pilkite į kepimo formą (aš naudojau kvadratinę).
- Šaukite į orkaitę ir kepkite 180temp., apie 35-40min.
- Atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus!
Rasa
Ar tešla turi gautis tokia tiršta? Neturiu tokių prietaisų, kaip jūsų minėti, tad sausų produktų mišinį sumaišiau paprastai su šlapiais produktais. Ar gali būti, kad dėlto tešla gavosi kieta? Pabijojau, kad toks pyragas keps ilgai (turėjau tik apvalią nedidelio diametro kepimo formą), tad iškepiau per 15-20min keksiukus. Man patiko, vaikams taip pat, vyrui norėtųsi daugiau saldumo. Manau, gaminsiu dar ne kartą, tik kitąkart dėsiu kažko dėl saldumo 🙂
Pipiras
Gaunasi ne skysta, o kuo ilgiau stovi ji nuo avižinių dribsnių tirštėja 🙂