Avižinių dribsnių obuolių pyragas / Gluten Free
Kai nori obuolių pyrago ir supranti, kad negali gaminti iš miltų, nes tavo rankai vis blogėja. Yra labai liūdna. Bet netikėtai pamatai namuose esančius avižinius dribsnius, apsidžiaugi ir gamini ir avižinių dribsnių obuolių pyragą!
Receptas paprastas, tačiau pavyko puikiai. Norintiems saldžiau dėkite daugiau datulių! Gaminau su Tupperware gaminiais. Jei ir tu nori kokybiškų virtuvės draugų iš Tupperware rašyk man žinutę virtuve@veganpipiras.lt.
Receptas:
2 puod. avižinių dribsnių
2 v.š kepimo miltelių (naudojau naminius)
2 bananai (vid. dydžio)
4 v.š su kaupu kokoso pieno (tiršto)
10 – 15 vnt datulių
5 vnt obuolių
2 – 3 v.š ceilono cinamono
Veiksmas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
- Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite. Apiberkite cinamonu ir palikite stovėti dubenyje.
- Į kokteilinę pilkite avižinius dribsnius ir sumalkite iki vientisos masės.
- Gautus avižinius miltus pilkite į dubenį, berkite kepimo miltelių ir išmaišykite su šluotele.
- Su Tupperware Turbo chef susmulkinkite datules ir bananus iki vientisos masės.
- Į miltus pilkite gautą bananų masę, kokoso pieną ir išmaišykite.
- Į stačiakampę Tupperware silikoninę kepimo formą pilkite gautą tešlą, paskirstykite silikonine mentele.
- Ant viršaus dėkite obuolius.
- Šaukite į įkaitintą orkaite 180temp., apie 40min.
- Kepant nuo silikoninės kepimo formos pati tešla atšoka, atradimas, nes nebūtina naudoti riebalus!
- Ištraukite su Tupperware silikoninėmis pirštinėmis (jos vienintelės apsaugo mano pirštus nuo nudegimų) formą ir palaukite kelias minutes. Truputi pravės ir lengvai išsitrauks (avižinių dribsnių pyragai mėgsta lūžti kai jie yra karšti, o atvėsę tampa tvirti!).
- Atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus!
Tai tobulai iškepęs pyragas!!!! Bandykite ir jūs.
Parašykite komentarą