Netradicinė beždžionių duona / FOTO
Tram pam pam, noriu jums pristatyti netradicinę beždžionių duona, veganišką versiją. Ji visiškai kitokia nei įprastai ji yra. Skonis puikus, labai patiko šeimynai valgyti su pirštukais!
Bezdžionių duoną gaminau su Tupperware gaminiais.
Recepte naudojau iš Tupperware svarstyklės, tešlos dubuo, plakimo šluotelė, maistui karpyti skirtos žirklės, silikoninis kilimėlis, microcook ąsotėlis, žėlė žiedo forma.
Norint užsakyti Tupperware gaminių rašykite mums email arba į facebook.
Receptas
400g spelta baltų miltų
200g spelta pilno grudo miltų.
2 v.š kepimo miltelių (naudojau naminius)
60ml rudo cukranendrių cukraus
350ml filtruoto vandens
200g veganiško sviesto
1 pak. kokosų kondensuoto
3 v.š natūralios kakavos
Veiksmas:
1.Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
2.Pamatuokite visus birius produktus su svarstyklėmis.
3.Išmaišykite su šluotele.
4. Įpilkite vandens ir suminkykite tešlą.
5. Tešlos padarykite „virveles” (kaip kad darote kūčiukus) ir sukarpykite žirklėmis.
7. Šaukite į jau įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 temp. apie 25-30min.
8. Atvėsinkite.
9. Imkite vėl žirkles ir sukarpykite per pusę „kūčiukus”.
10. Imkite MicroCook ąsotėlį, dėkite į jį sviestą ir kondensiuotą.
11. Ištirpinkite mikrobangų krosnelėje (gauta masę neturi būti karštą).
12. Ištraukite ąsotėlį iš mikrobangų krosnelės berkite kakavą ir išmaišykite.
13. Į tešlos dubenį kur yra paruošti „kūčiukai” pilkite paruoštą kakavos masę.
14. Išmaišykite gerai.
15. Gautą masę su paruoštais „kūciukais” dėkite į žėlė žiedo formą, uždenkite dangtelį.
16. Palikite per naktį šaldytuve.
17. Ištraukite ir patiekite.
18. Imkite kiekvieną gabalėlį su pirštukais.
Skanaus!
Parašykite komentarą