Avižinių dribsnių pyragas su braškėmis
Manau jau kaip ir dauguma žinote labai mėgstu gaminti su avižiniais dribsniais, jie man nerealus. O ir sotumas garantuotas lyginant su įprastais baltais miltais, kurių stengiamės naudoti vis mažiau.
Kol dar galima įsigyti braškių imkite ir kepkite jis tikrai patiks tiek dideliems tik mažiems. Beje vietoje braškių galite keisti į kitas uogas kurios yra tokios sultingos kaip kad braškės.
Šiame recepte gaminau su Tupperware silikonine kepimo forma stačiakampę ir maža vos 16 cm princese. Kaip matysite nuotraukose kepinys pats atšoka nuo šonų ir lengvai išsiima! Net ir gaminant be riebalų! Norint įsigyti Tupperware gaminių rašykite mums facebook arba email.
Mano puodelis 330ml
Reikės:
3 puod. avižinių dribsnių
3 bananai (iš kurių turi gautis 1 puod. trintų bananų masės)
1 puod. vandens
2 v.š kepimo miltelių (naudojau naminius)
2 v.š rudo cukranendrių cukraus
300g braškių (arba galite daugiau, kuo daugiau tuo bus skaniau!)
Veiksmas:
1.Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
2. Avižinius dribsnius susmulkinkite iki miltų.
3. Į miltus pilkite cukrų, kepimo miltelius ir išmaišykite.
4. Pilkite bananų masę ir vandenį į miltų mišinį.
5. Išmaišykite.
6. Gautą tešlą pilkite į kepimo formą stačiakampę ar mažą princesę (jų reikės jums 3 vnt).
7. Ant viršaus dėkite braškių.
8. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 180temp. apie 30-40min.
9. Atvėsinkite , supjaustykite ir skanaukite!
Skanaus!
Parašykite komentarą