Avinžirnių paruošimas ir jų traškučiai
Atradus naują meilę avinžirniams, skubu dalintis informacija!
Kaip dauguma jau žinote, avinžirniai yra puikus maisto produktas, turi daug įvairių vitaminų, baltymų, angliavandenių. Puikus produktas iš kurio galite bet ką nustebinti didele patiekalų gausa! Receptų gausa mano puslapyje rasti galite čia ir čia.
Kokoso dubenėlyje matote viršuje mirkytų 200g, o apačioje 500g nemirkytų. Gerai išmirkę avinžirniai padvigubėja!
Avinžirnių maistinė vertė
Kiekis |
Kalorijos (kcal) 364 |
Lipidai 6 g | |
Sotieji riebalai 0,6 g | |
Polinesotieji riebalai 2,7 g | |
Mononesotieji riebalai 1,4 g | |
Cholesterolis 0 mg | |
Natris 24 mg | |
Kalis 875 mg | |
Angliavandeniai 61 g | |
Maistinės skaidulos 17 g | |
Cukrus 11 g | |
Baltymai 19 g |
Vitaminas A | 67 IU | Vitaminas C | 4 mg |
Kalcis | 105 mg | Geležis | 6,2 mg |
Vitaminas D | 0 IU | Vitaminas B6 | 0,5 mg |
Kobalaminas | 0 µg | Magnis | 115 mg |
Mūsų šeima mėgsta juos labai, iš jų gaminame skrudiname orkaitėje, darome humusą, kepsnelius, rutuliukus, sumuštinius ir naudojame visur kur norime! Šį kartą pasidalinsiu patarimais kaip ruošiu juos ir vienu ypač lengvu receptu.
Atminkite:
1. Virti avinžirniai skirti humusui, sumuštiniams, o mirkyti – kepsneliams!
2. Iš 250g pilnai pavalgome visa šeima!
3. Avinžirnius rekomenduojame skanauti pietums ar vakarienei (geriausias pasirinkimas būtų šis).
Mano avinžirnių paruošimas:
1. Avinžirnius perkame įprastai iš parduotuvės.
2. Juos nuplauname, užmerkiame į filtruotą vandenį.
3. Palieka mirkti apie 24val. Kodėl? Gerai išmirkę avinžirniai mažiną pilvo pūtimą ir lengviau virškinami!
4. Mirkant juos rekomenduojame kas kart perplauti, kad vanduo išliktų skaidrus! Taip pat būdami vandenyje girdisi, kaip traška.
5. Kai išmirksta juos būtina gerai perplauti, aš juos patrinu rankose, kad gerai nusiplautų.
6. Paruoštus avinžirnius galite virti arba kepti.
7. Virti avinžirnius reikia ant vidutinės arba mažos ugnies, virimo trukmė apie 1val. Būtina visas pūtas nuimti iš vandens! Skonis geriasnis avinžirnių tampa!
8. Išvirus avinžirnius atvėsinkite, o nuovirą naudokite kaip kiaušinio pakaitalą.
9. Virtų avinžirnių galite daryti humusą, sumuštinius arba jų traškučius (apie kuriuos sužinosite kiek žemiau).
10. Kepimui naudoti reikia tik išmirkytus, paruoštus avinžirnius.
11. Kepsnelių gaminimui naudokite S formos smulkintuvą arba mėsmalę.
Avinžirnių traškučiai labai lengvai pagaminami, suos naudokite ant salotų, valgykite vienus ar dėkite ten kur norisi!
Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
Paruoštus avinžirnius nusausikite, dėkite ant kepimo popieriaus.
Berkite ant jų norimų prieskonių 2 v.š.
Aš naudojau „vištienos” (su česnakais, aitri paprika, kmynai, petražolės, ciberžolė, saldžioji paprika, mairūnas, kalendra, morkos, rozmarinai, čiobreliai).Papildomai bėriau druskos „Guerande”.
Avinžirnius išmaišykite, kad pasiskirstytų prieskoniai.
Šaukite į orkaitę 180temp., apie 20-25min. (kartais pamaišant).
Avinžirnių traškučiai paruošti! Jie turi būti vidus minkštokas, o išorė traški.
Skanaus!
Parašykite komentarą