Sausainiai iš saldžios bulvės su avižiniais dribsniais
Jau tikrai matote, kad labai mėgstu avižinius dribsnius iš jų tiek dalima skanaus pagaminti, kad vov. Ypač paprasta kai supranti kokia proporcija yra ir kokius avižinius dribsnius geriau naudoti.
Šis patiekalas gamintas iš kelių produktų, kuriuos manau tikrai atrasite ir savo namuose.
Reikės:
Produktams matuoti reikia svarstyklių
450 g išvirtos saldžios bulvės masės
350g avižinių dribsnių
2 a.š kepimo miltelių (naudojau naminius)
2-3 v.š rudo cukranendrių cukraus
Veiksmas:
1.Įkaitinkite orkaitėje iki 180 temp.
2. Avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir cukrų susmulkinkite kokteilinėje.
3. Į tešlos dubenį supilkite paruoštus avižinių dribsnių miltus.
4. Įmaišykite saldžios bulvės masės.
5. Ant kepimo skardos patieskite Tupperware (iš smėlio pagamintą) silikoninį kepimo popierių, su juo galėsite ypač lengvai nuimti, nes prie jo niekas neprikepa! Nori ir tu jį turėti? Parašyk! virtuve@veganpipiras.lt arba facebook Vegan Pipiras.
6. Ant silikoninio kilimėlio dėkite su šaukštu gautą masę.
7. Pašaukite į įkaitintą orkaitę, kepkite apie 25-30min.
8. Atvėsinkite ant atvėsinimo grotelių.
9. Patiekite ir skanaukite!
Skanaus!
Parašykite komentarą