Citrininis avižinis pyragas su šilauogėmis / Gluten free
Kokio nuostabaus skonio šis pyragas! Jau kaip mums patiko šis pyragas, su citrinos prieskoniu. Kas mėgstate citrinas, jums tikrai patiks!
3 puod. avižinių dribsnių
100ml rudojo cukraus
1 v.š kepimo miltelių (naudojau naminius)
1 puod. kokoso drožlių
2 citrinų
1 puod. + 50 arba 75ml kokoso pieno
0,5 puod. vandens
1 – 1,5 puod. šilauogių (tinka ir šaldytos, bet neatitirpintos)
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 temp.
2. Į kokteilinę pilkite avižinius dribsnius, cukrų, kepimo miltelius ir sumalkite.
3. Į dubenį pilkite miltų mišinį, kokoso drožles ir išmaišykite.
4. Nuo citrinų nutarkuokite žievelę į miltų mišinį ir išmaišykite.
5. Išspauskite citrinos sultys.
6. Citrinos sultys sumaišykite su pienu ir vadeniu.
7. Į paruoštus birius produktus pilkite skystąją dalį ir išmaišykite.
8. Imkite kepimo formą ir pilkite gautą tešlą.
9. Ant silikoninės kepimo formos pilkite tešlą.
10. Ant viršaus dėkite šilauogių.
11. Dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 180 temp., apie 30-40min.
12. Atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus!
Parašykite komentarą