Paprikos ir fetos padažiukas
Turėjau daug paprikų, nusprendžiau pagaminti padažiuką, tikrai neapsirikau taip gamindama, nes skonis kosmosinis. Laaaaabai skanu, verta gaminti ne karta! Skanavome su namine duonele, atrodė lyg valgytume picą. Patiko tikrai labai.
Reikė:
1 pak. vegan fetos
10 – 15 vnt paprikų (tinka ir geltona ir raudona arba maišykite kartu)
2 vnt česnako skiltelės
0,5 a.š himalajų druskos
3 v.š alyvuogių aliejaus
2 v.š picos prieskonių
1 sauja šviežio baziliko
Veiksmas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 temp.
- Į Tupperware UltraPro kepimo indą dėkite fetą.
- Paprikas gerai nuplaukite indų plovikliu.
- Pačia papriką padalinkite į 4 dalis. Iš paprikų išimkite sėklas, dėkite į kepimo indą aplink fetą.
- Dėkite nulupto česnako skilteles.
- Pilkite aliejaus.
- Berkite druską ir prieskonius.
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 temp., apie 40 min.
- Ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite.
- Atvėsintas paprikas (be skysčio) dėkite į Tupperware ExtraChef, sukapokite. Dėkite baziliką ir vėl pakapokite.
- Pilkite skistimą ir pamaišykite.
- Patiekite.
Skanaus!
P.s galima skanauti su duona, naudoti ant picos, makaronų ar kur norisi picos skonio padažo! Išties skanu!
Parašykite komentarą