Artišokų ir špinatų padažas
Dar vienas labai skanus pavykęs padažas. Skonis labai geras! O su duona tik ir norisi jį kabliuoti! Mūsų šeimynai jis tikrai patiko, gaminau jau ne kartą.
Reikės:
1 l filtruoto vandens
1 puod. anakardžių
1 / 2 puod. mielių dribsnių
Žiūpsnelis druskos
530g konservuotų artišokų (reikalingas ir visas esantis stiklainyje skystis)
300 g špinatų
Veiksmas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 temp.
- Į Vitamix pilkite vandenį, anakardžius, mielių dribsnius, druską ir suplakite iki vientisos masės.
- Artišokus pilkite į dubenėlį ir sukarpykite žirklėmis.
- Į Tupperware UltraPro kepimo forma pilkite gautą padažą, dėkite artišokus ir išmaišykite.
- Pašaukite į orkaitę apie 40 min, kol padažas sutirštės.
- Špinatus gerai nuplaukite, išdžiovinkite Tupperware džiovyklėje ir supjaustykite.
- Ištraukite iš orkaitės paruoštą padažą, ant viršaus dėkite špinatus ir išmaišykite (galite dar pakepti 10min orkaitėje, tačiau špinatai nebus tada tvirti, bus labai minkšti).
- Patiekite dar karštą arba atvėsinta.
- Skanaukite su namine duona.
Skanaus!
Parašykite komentarą