Avižinių dribsnių morkų pyragas su obuoliais
Dar vienas puikus bandymas pagaminti obuolių pyragą. Tik šį kartą su morkomis! Labai gardus!
Mano puodelis 250ml
Reikia:
2,5 puod. avižinių dribsnių šviežiai maltų
2 a.š naminių kepimo miltelių
25 ml x 3 rudo cukraus
500g nuskustų morkų
550 ml filtruoto vandens
2-3 vnt obuolių
Veiksmas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 temp.
- Avižinių dribsnių miltus sumaišyti su kepimo miteliais ir cukrumi.
- Į Vitamix dėkite morkas, pilkite vandenį ir suplakite iki vientisos masės, kad būtų morkų vanduo.
- Miltus sumaišykite su skystąja dalimi.
- Nulupkite obuolius, supjaustykite.
- Į kepimo formą (aš naudojau 2 vnt stačiakampės Tupperware formas), pilkite gautą tešlą.
- Ant viršaus dėkite obuolius.
- Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 temp, apie 40 – 50 min.
- Iškepus ištraukite ir atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus!
Parašykite komentarą