Avižinis nektarinų pyragas / Gluten Free
Gamindama šį pyragą naudojau dvi stačiakampes formas, kad jis būtų panašus į „kūdą” plokštainį. Lengvas receptas, tikrai tikiu patiks ir jums! Kol nektarinų dar yra pirkti kviečiu paskubėti ir pasigaminti jį. Tikrai patiks. Be glitimo ir be saldiklio (tik agave sirupas), nors ir be jo galite gaminti tikrai pavyks!
Šeimyna įvertino puikiai, todėl gaminsiu jį dar tikrai ne kartą.
Gamindama, kaip visada gaminau su Tupperwarae gaminiais, be šių gaminių tikrai nepavyktų taip greitai! Norint įsigyti Tupperware gaminių rašykite virtuve@veganpipiras.lt arba
Facebook – Vegan Pipiras ar Tupperware Sapnas
Mano puodelis 250 ml
Reikės:
3 puod. avižinių dribsnių miltų (nes perkant avižinius miltus būna apkartę dažnai)
500 ml filtruoto vandens
2 x 25 ml agave sirupo
5 ml sodos
25 – 50 ml balzamiko acto
4 – 5 vnt nektarinai
Veiksmas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 temp.
Avižinius dribsnius bereme į dubenį.
Pilkite vandenį ir sumaišykite.
Pilkite sirupą ir vėl maišykite.
Ant paruoštos tešlos berkite sodą, ant viršaus jos pilkite actą ir pamaišykite tą vietą. Viską išmaišykite drauge.
Imkite dvi stačiakampes formas, paskirstikite tešlą per pus.
Ant viršaus dėkite pjaustytus nektarinus.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 180 temp., apie 40min. Iškepta bus tada, kai forma atšokusi nuo šonų.
Palaukite kol pravės formoje, tada lengvai išimkite. Supjaustykite ir žinoma skanaukite.
Skanaus!
Taip pat pridedu gaminimo video, tikrai paprasta, bet skanu! Ar gaminsite?
Parašykite komentarą