Maisto gaminimo pamoka

Kviečiame užsisakyti mūsų mylimą paslaugą, tai grupinę arba individualę maisto gaminimo pamoką. Atvykstame į vietą, atsivežame reikiamą irangą, produktus ir gerą nuotaiką. Gaminsime, dalinsimės patarimais ir naujo sveiko maisto atradimais! 😉

Galima pasirinkti sau norimą menių, pritaikome maistą išrankiems ar alergiškiems žmonėms!

Užsisakyti galima parašius mums virtuve@veganpipiras.lt

Praėjusios pamokos

Netikėta sausainių ir torto gaminimo pamoka – pačiame Gimtadienyje
768 1024 Vegan Pipiras

Šitą desertų gaminimo pamokėlę aptarėme dar pavasarį, kad rudenį ją darysime. Tačiau net nenutuokiau, kad atvyksiu su mažiausiuoju broliuku (Taip taip! Pamokėlę vedėme kartu su mažiausiuoju vaiku! Kūdikis tikrai netrukdo vesti pamokėlių.)  tiesiai į gimtadienio šventę! 🙂

Desertų pamokėlė buvo užsakyta šeimynos, kuri negali daug produktų vartoti, tačiau norėjo išmokti gaminti tokį tortą, kurį galės valgyti be sąžinės graužaties. Taip pat gaminome dar ir sausainukus!

Foto reportažas iš gimtadienio, kuriame gaminome juos!

Vienu metu gaminome su mini Zylute sausainius ir tortą!

Štai kokius puikius avižų sausainiai pavyko pagaminti!


Gaminame toliau torto pertepimą / tepame tortą / puošiame!

Tortas! Paprastai pagaminamas!

Tikiu miela Laura, kad šį tortą gaminsite kartu su šeima! Ačiū už kvietimą, buvo be galo miela pravesti pamokėlę šių desertukų!

P.s norintis ir jūs pamokėlių rašykite mums virtuve@veganpipiras.lt


Desertų degustacinė / gaminimo pamokėlė (Kaunas)
614 819 Vegan Pipiras

Vasario 20d. Oro jogos akademijoje įvyko pirmoji desertų degustacinė ir gaminimo pamokėlė Kaune. Begalo esame laimingi, kad nors susirinko jūsų tiek! Ačiū už priėmimą Goda. 🙂

Susitikimo metu su mūsų šeimynėle gavau dovanėlių! Rožyčių ir neįprastą puokštę Brokoliuką (!), taip pat skaniųjų mūsų datulių. Ačiū už dovanas jums!
Džiaugiuosi, kad susirinko mūsų šeimos draugai (Jurga, Mykolas, mūsų web dizainerė Kamilė, Datulės.lt įkūrėjai – Viktorija ir Justas) ir žinoma neragavusios, bet labai norėjusios paragauti mūsų gaminamų skanėstų (Goda, Inga, Raminta ir Rūta). Visi gaminami desertai buvo be pridėtinio cukraus (saldumui naudojom savo mylimiausias datules.lt datules), be pieno, gliuteno, kiaušinių. Gaminimui naudojau džiovyklę, šaldytuvą ir šaldiklį! Paprastai ir lengvai pagaminama buvo.

 

Degustacijos metu degustavome :
1. Kokoso duoniukus su kakava ir be jos (gaminami džiovyklėje 42temp.)
2. RiRi kokoso vandens.
3. Saulėgrąžų rutuliukų (gaminimui pasirinkau šaldytuvą).
4. Skaniųjų datulių (juk be jų mes niekur!)

5. Migdolų keksiukai (gaminimui pasirinkau šaldiklį / šaldytuvą).

6. Kakavinis „ledų” tortas (gaminimui pasirinkau šaldiklį).

Degustuoti pradėjo nuo migdolų keksiukų. Gaminimo metu jie man pasirodė nesaldžiausi iš vidų. Tačiau įvertino gerai! Skanavome duoniukus, rutuliukus ir galiausiai kakavinį „ledų” tortą. Tiek daug visko prisivalgė visi, kad pilvais laimingais liko.

Gaminimui buvo pasirinktas nekeptas žalių grikių su obuoliais tortas!

  

Po visų degustacijų žinoma liko desertų, tai įdėjome į namus jų ir žinoma dar RiRi vandens!
Begalo ačiū, kad buvote su mumis, mums šis susitikimas buvo labai smagus, tikra šventė, su mielais žmogučiais.

Visus išlydėjus man Goda leido pailsėti ir pakaboti ore! Labai geras būdas pailsėti, net užsimaniau tokio „hamako” namuose.

Nori ir tu individualių ar grupinių degustacijų / gaminimo pamokų rašyk virtuve@veganpipiras.lt

Maisto gaminimo pamoka su Vija Pinavija trenerėmis
1024 768 Vegan Pipiras

Vasario 2d. buvome pakviesti į 6 gimtadienį, kurio metu turėjome išmokinti gaminti veganiškus patiekalus sporto trenerėms iš Vija Pinavija klubo. Mes visada džiaugiamės suteikta galimybę, kurio metu smagu mokinti ir bendrauti su naujais žmonėmis, kurie nori tobulėti sveikos mitybos link!

Su gimtadieniu dar kartą!

Pasirinko norimą menių, kurio metu gaminome mūsų šeimos favoritus ledus, avinžirnių kepsnelius ir žinoma koks gimtadienis be torto, gaminome ir jį!

Reikiamą buitinę techniką atsivežėme savo.

Grupė buvo iš 9 trenerių, kurios mielai prisidėjo prie darbų, kad je vyktų daug greičiau!

Pirmą ką darėme, tai ledus iš šaldytų bananų, kurie buvo skaninami eko kakava ir skaniuoju datulių sirupu. Pridedu video pamoka, kaip gaminami ledai. 


Kodėl gaminome ledus? Nes bet kokiu oru, norisi atsigaivinti. O šie tik iš šaldytų bananų gaminami su lėtaeige sulčiaspaudę Foodmatic (nuoroda čia).
Gaminimo forma buvo pasirinkta makaronų, tam, kad atrodytų skaniau!

Ragavusios liko sužavėtos tokiu puikiu skoniu. Kas įdomiausia jau dauguma suko galvą, kaip pasidaryti tokio tipo ledų savo namuose. Žinoma teko nuliūdinti jas, nes nepadės niekas, kad ir kaip gamintum, nesigauna tokia faktūra, nebent tik tyrelė. O čia visiška priešingybė jai.

Džiaugiuosi, kad įvertino gerai juos!

 

 

Antrą patiekalą gaminome avinžirnių kepsnelius su salotomis (deja šis receptas skirtas pamokėlėms, jo nepasakysiu).

Avinžirnių kepsneliai buvo kepami su aliejumi, todėl norint sumažinti riebalų perteklių labai patogu naudoti rankšluostinius popierius. Darant sluoksniuoti kaip nuotraukoje.

Salotos buvo paprastos, pekino kopūstas, agurkas, cukinija, poras, pipirai, druska ir žinoma saulėgrąžų grietinė.

 

Avinžirnių kepsneliai taip, pat nepaliko abejingų. Kartojo po kelis kartus! Žinoma ir mes kartojome ne kartą, juk tokio puikaus skonio neatsisakysi!

 

 

Paskutinis patiekalas buvo nekeptas tortas (receptas skirtas pamokėlėms, nesidalinsiu). Ypač saldus ir žinoma datulių dėka!

Gamindamos tortą dauguma galvojo, kad jis bus keptas, tačiau nesuprato, koks bus skonis nekepto. Paragavo ir nustebo tokiu geru skoniu!

 

 

Visko išragavusios buvom sočios ir laimingos, kas svarbiausia neapsunkusios!
Ačiū Vija Pinavija už jaukų priėmimą, naujas pažintis. Sekmės jums darbuose! Tikimės susitiksim dar ne kartą tik su naujais patiekalais! Kurie taip pat jus nustebins 🙂

P.s jei ir jus domina maisto gaminimo pamokos rašykite virtuve@veganpipiras.lt arba per facebook paskyrą. 

Patiekalų gaminimo pamoka mergvakaryje! Vilnius
1024 768 Vegan Pipiras

 Begalo norime pasidžiaugti, jog rugpjūčio 12d. vykome į Vilnių, kuriame surengėme sveiko maisto be gliuteno gaminimo pamoka! Mergvakaryje dalyvavo 5 merginos! Mėgstame dovanas dovanoti, todėl padovanojome nuo saves grikių duonos paskanauti!

Susipažinus ir nieko nelaukiant ėjome gaminti bananinių – kakavinių (naudojau eko Naturela kakavą) ledų su lėtaeige Foodmatic sulčiaspaudę.  Merginas skonis pribloškė, vienos galvojo, kad skonis bus tik bananų, kitos manė, kad bus kaip tyrelė, tačiau visos liko patenkintos paskanavusios tokių skanių ledų!

 

Antras patiekalas buvo avinžinių kepsneliai kepti ant eko rapsų aliejaus (Bionaturalis) . Vos pradėjus kepti, merginos jau norėjo skanauti vien pajutus kvapą!!! Skanavome su saulėgrąžų grietinę, kopūstu, pomidorais ir prieskoniais.

 

Visos merginos liko patenkintos skoniu, sakė, kad skaniai pavalgė. Ir labai sočiai!

Pavalgius, pailsėjus, baigėme gaminti ledus su Foodmatic lėtaeige sulčiaspaudę, kuriuos apliejome datulių sirupu ir goji uogytėmis. Dėjo ledus į šaldilį ir paliko juos per naktį! Ryte skanavo!

Noriu padėkoti už kvietimą dalyvauti tokioje puikioje šventėje! Ačiū labai už kvietimą. Tikimės susitikti dar kada prie progos!

O jei ir tu nori užsakyti maisto gaminimo pamokas, rašyk mums asmeninę žinutę per facebook paskyrą arba el. paštu virtuve@veganpipiras.lt

Gražios dienos!

inTegra House – Indigo fiesta (Liepos 30d.)
1024 765 Vegan Pipiras


Labai smagu, kai tave pakviečia į šventes, kuriose tempi tos šventės dalimi. Liepos 30d. buvome pakviesti atvykti į inTegra house – Indigo fiesta, kurioje dalyviams suteikėme galimybę paragauti kiek kitokio – veganiško maisto. Renginyje buvome 3, aš vyrelis ir mūsų dizainerė Kamilė (ačiū Tau už pagalbą).

Fiesta prasidėjo nuo Kinetinio vaidinimo! Buvo daug įvairių paskaitų, piešimo, tapimo, pasitikėjimo žaidimų ir pan.

inTegra house yra labai jaukūs namai, kuriuose gera būti. Pvz WC yra intravertus ir extravertus, žinoma mano extraverto pasirinkimas 😀 Beje, kol mes su vyreliu ramiai žiūrinėjome kas aplinkui vyksta, mūsų Kamilė žaidė su aitvarais!

Kagandi įvairių skanėstų degustuoti turėjome (kibinų, avinžirnių spurgų, duoniukų, bananų, kepsnelių su salotomis, tačiau sau pasiėmėm atsigaivinti RIRI kokosų vandens!

Noriu padėkoti vyreliui, dizaineriai Kamilei, organizatoriams kurie mumis pasitikėjo, dalyviams! Buvo smagi šventė iš kurios atsivežėm namo geras emocijas!

Pirmasis susitikimas Klaipėdoje su Vegan Pipiras šeimynėlę
1024 765 Vegan Pipiras

Organizavome susitikimą su mūsų šeimynėlę Klaipėdoje – Liepos 22d. Mes atvykome 21d. Buvome nuvykę į kavinę „Ateik Ateik”. Puiki vieta prie jūros, su vaikais pažaisti ir pasigrožėti, kaip saulė eina miegoti. 🙂

 

Ryte prabudus prieš renginį gaminome pavalgyti picos, vaikams kuklesnę,o mums stipresnę! Atvykusiems dalyviams, taip pat teko paragaut!

Dalyviams atvykus pirmiausia susipažinome ir ėjome gaminti dviejų rūšių batonėlius (tortus) kurie gaminami šaldiklyje! Gaminimui naudojau eko avižų dribsnius, datules, eko kokoso aliejų, eko kakava, saulėgrąžas, kokoso drožles, šilauoges. Gamindam daugiau diskutavome, kalbėjome.

 

 

 

 

 

Kol batonėliai šalo, gaminome atsigaivimui : ledus gaminome su mūsų mylima Foodmatic lėtaeigę sulčiaspaudę. Ledai buvo iš bananų, kakavos ir su pabarstukais! Gaminti padėjo ir du mažieji pagalbininki!

 

 

 

  

Tokių paprastų ledų skonis sužavėjo visus! Džiaugiamės labai!

Toliau gaminome granolą! Paprastą ir eko avižų, eko kokoso aliejaus, eko agave sirupo, ir kitų sėklų!

Kol kepė granola, gaminome saulėgrąžų grietinę kurią valgėme kartu su mūsų mylima žalių grikių duona, o taip pat skanavome RIRI kokoso vandens!

 

Nuo stalo viskas buvo nušluota! Todėl atėjo laikas  atvėsintai granolai!

Buvom jau pilnais pilvais, tačiau tuėjome dar dviejų skonių „batonėlius” šaldiklyje! Kuriuos ėjome skanauti!

 

Visi liko patenkinti šia puikia dienele! Daug privalgę!

Nors mūsų buvo 11 (su 3 vaikais), tačiau tas pusdienis buvo mums begalo smagus! 🙂 skaniai pavalgėm, pakalbėjome, padiskutavome, daug prisijuokėm, jautėmės lyg visi draugai būtume! Ačiū Jums, kad atvykote! Siunčiame linkėjimus ! Iki kitų kartų!

Buvome pakviesti į Klaipėdos m. vaikų, sergančių cukriniu diabetu, klubas SMALSUČIAI stovyklą
1024 683 Vegan Pipiras

Noriu pasidžiaugti žmonėmis kurie mus „seka”, žiūri receptus ir kila įdėjos! Taip nutiko Ingai, kuri mano receptus kartas bandydavo pagaminti pati namuose. Ji su „Smalsučiai” vadove nusprendė, kad būtent aš galiu juos pamokinti pagaminti skanių, kiek kitokio pobudžio skanėstų / salotų ir duonos.

Su šeima vykome savaitgaliui (birželio 30d- liepos 1d.) į Klaipėda, vykstančia jų 3d. stovyklą.

Pirmą dieną – stovykloje susipažinome su vaikais ir jų tėveliais.

Antrą dieną – vyko užsiėmimai 3 skirtingi, iš kurių su pakeitimais buvo atėja gaminti valgyti 3 grupės!

Trečią dieną – vykome namo į Kauną, pilni įspūdžių ir prisiminimų.

Su pirmąją grupe gaminome desertus. Du skirtingus „šaldiklyje”. Pirmajo pagrindas buvo šis, o antrojo šis   su keliais mažais pakeitimais.

Su antrąją gaminome saulėgrąžų grietinę ir „roti” duoną.

Su trečia grupe : salotas, pupelių su dirbsniais salotas ir keptos duonos salotas.

Visus skanėstus gaminome kartu su vaikais ir jų tėveliais, labai noriai viską padėjo gaminti. Per pavakarius visos grupės skanavome pagamintais patiekalais, vieniems vieni patiko kitiems kiti, tačiau greičiausiai dingo tai desertai!

Buvo kiek ne drąsu, nes net nenumaniau ar jiems tiks toks menių, kurį pasirinkome! Tačiau „Smalsučiai” pavalgę visi skaniai ir patikinę, kad cukraus kiekis nepakito, todėl buvo ramu, kad maistas buvo tinkamas.

Noriu padėkoti už kvietimą dalyvauti visiems „Smalsučiams”. Tikimės sustikti dar ne kartą!

error: Content is protected !!