Patarimai

Daugiafunkcinis mikseris Zyle / VIDEO
1024 768 Vegan Pipiras

Susipažinkite su nauju mūsų šeimos nariu ZYLE daugiafunkciniu mikseriu. Esu labai suvėta, kad pagaliau ZYLE atvežė į Lietuvą visišką naujieną. Tai daugiafunkcinį mikserį. Labai gražaus dizaino, nelengvas, tačiau bus puikus pagalbininkas mūsų didėja šeimoje.

Nuoširdus patarimas 🙂  Per 2 metų patirtį turint daugiafunkcinį mikserį, galiu drąsiai pasakyti, kad niekas tikrai NIEKAS geriau už jus nesumaišys ar nesuminkys tešlos, kaip daugiafunkcinis mikseris! Ir tai yra faktas, mano virtuvė neįsivaizduoja būti be šio įrenginio, nes jis ypač sutaupo mano brangaus laiko! Taip pat iš vaikams smagu padėti gaminti valgyti, pilti produktus ir žiūrėti kaip minko / maišo tešlą.

Tai vienas iš dažniausiai naudojamų produktų maišant – duoną, blynus, pyragus, sausainius, picas ir visur kitur kur reikia maišyti / minkyti. Atitarnavęs 2 m (nors dar veikia) BODUM daugiafunkcinis mikseris užleidžia vietą virtuvėje naujieną ZYLE daugiafunkciniui mikseriui.

Prieš naudojimą išlaukite papildomas detales, o korpusą nuvalyti drėgna šluoste!

Mano asmeniniai pastebėjimai gaminant maistą:

  • Man asmeniškai vienas gražiausiu produktų iš ZYLE produktų pasirinkimų. Ypač estetinio dizaino.
  • Kokybiški ir tvirti (ne tokie žaisliniai) maišymo ir minkymo priedai. Kas svarbu prie jų neprilimpa ir lengvai išsiplauna.
  • Mūsų šeima sudaryta iš 5 asmenų, todėl gaminu didiasniais kiekiais, todėl labai džiaugiuosi, kad pats indas yra didelis, jame telpa didelis kiekis tešlos, nereikia maišyti kelis kartus.
  • Korpusą galima lengvai nuvalyti drėgna šluoste (žinoma prieš tai išjunkite iš elektros lizdo).
  • Indo dangtis dedasi ant pačio indo, o ne ant prietaiso, todėl labai lengvai galima nuimti.
  • Gerai išminko ir sumaišo norimą tešlą (jau išbandėme!).
  • Lengva valdyti greičius ir žinoti tikslų laiką kiek laiko įjungtas įrenginys yra. 10min max laikas, po kurio reikia duoti pailsėti.
  • Sunkus aparatas, kas leidžia jam stabiliai stovėti.

Taip pat galite pasirinkti iš dviejų splavų šitą raudoną / bordo arba juodą! 🙂

Ją įsigyti galite užsukę į ZYLE parduotuvę čia.

Pats gamintojas aprašo taip :

Zyle“ daugiafunkcis mikseris greitai taps pagrindiniu Jūsų pagalbininku virtuvėje, kadangi su juo galėsite lengvai trinti, plakti bei minkyti tešlą. Jis turi galingą 800 W variklį, tačiau yra ypatingai tylus. Naudojant šį daugiafunkcį mikserį lengvai pasiruošite savo mėgiamus pyragaičius – 5,2 l talpos nerūdijančio plieno dubenyje tilps daugybė tešlos.

Galingas 800 W variklis

800 W variklio dėka užtikrinamas planetarinis prietaiso veikimas. Dėl galingo variklio šis daugiafunkcis mikseris puikiai tiks tešlos minkymui bei įvairių maisto produktų trynimui.

LCD ekranas

Inovatyviame LCD ekranėlyje galėsite stebėti visus proceso etapus, matyti prietaiso veikimo greitį bei laiką.

8 greičio nustatymai

Iš 8 prietaiso greičių lengvai pasirinksite sau tinkamiausią, kuris tiks bet kokiam receptui, nepriklausomai nuo to ar trinsite drėgnus ir sausus ingredientus tuo pat metu, minkysite tešlą duonai ar plaksite grietinėlę.

Išskirtinis dizainas su palenkiama galvute

Dėl palenkiamos prietaiso galvutės paruoštas maistas kris tiesiai į dubenį, o Jūs lengvai galėsite pridėti reikiamus ingredientus.

Apsauga nuo perkaitimo

Šis daugiafunkcis mikseris yra skirtas naudojimui kiekvieną dieną, todėl siekiant išvengti perkaitimo jis turi apsauginę išsijungimo sistemą.

10 kg svoris

Stabilus, aukštos kokybės prietaiso pagrindas yra pagamintas iš aliuminio. Dėl 10 kg svorio šis daugiafunkcis mikseris maisto ruošimo metu stovės stabiliai.

Nelimpančia danga padengti prietaiso priedai

Zyle“ daugiafunkcinio mikserio tešlos maišymui skirtas kablys ir plokščia plakimui skirta mentelė yra padengti aukštos kokybės nelimpančia danga, tam, kad maisto ruošimas bei prietaiso plovimas būtų paprastas.

Apsauga nuo taškymosi

Naudodami specialų, nuo taškymosi apsaugantį priedą, maisto ruošimo metu į prietaisą galėsite sudėti norimus ingredientus.

Zyle“ daugiafunkcio miserio techninės savybės:

  • Galingumas: 800 W;
  • Prietaiso korpusas pagamintas iš aliuminio;
  • 5,2 l nerūdijančio plieno dubuo;
  • 8 pasirenkami greičiai;
  • Mažas triukšmingumo lygis.

Priedai

  • Nelimpančia danga padengtas tešlos minkymui skirtas kablys – puikiai tiks tiek duonos, tiek picos pagrindo kepimui.
  • Nelimpančia danga padengta plokščia plakimui skirta mentelė – puikiai tiks pyragaičių bei suplaktos tešlos ruošimui.
  • Plakimo šluotelė – puikiai tiks kiaušinių baltymų arba grietinėlės plakimui.

Įrašas / Video sukurtas bendradarbiaujant su ZYLE.

Smagaus video  🙂

 

Dviguba čirvinių blynų keptuvė Cloer 1329
768 1024 Vegan Pipiras

Nauja mūsų virtuvės draugę. Pagaliau namuose vėl bus širdučių blynų! Prieš tai kviečiu pažiūrėti video mano kaip išpajuojame!

Įsigyti galite čia.

Keturis faktus, kodėl būtent šią rinkausi:

1. Metalinis korpusas, daug lengviau nuvalyti.

2. Patogiai susideda elektros laidas! Mane erzina, kai mėtosi laidai be vietos. Taip pat patogus valdymas. Rekomenduojama kepti 3-4 padaloje.


3. Galimybė ją pastatyti, taip sutaupysite vietos. Todėl neužima daug vietos kas man ypač svarbu! Esant mažoje virtuvėje.

4. Galimybė kepti net 2 blynus vienu metu. Jau išbandėm, sutaupiau laiko, nes greitai ir kokybiškai kepė. Naudinga informacija:

1. Prieš pradedant naudoti, rekomenduoju ištepti aliejumi, vėliau to daryti nebereikės.
2. Įjungti ir leisti jai gerai įkaisti.
3. Pirmus du blynus reikia išmesti, nes taip išvalysite keptuvę.
4. Kepkite dažnai neatidarant.
5. Iškeptus blynus atvėsinkite ant grotelių (taip liks traškūs).
6. Baigus kepti, palikite keptuvę atvirą, kad atvėstų.
7. Jei liko riebalų, įdėkite servetėlę ir uždenkite. Riebalai prilips prie jos. Jei dar liko, kartokite, arba apvalykite servetėle.



Gamintojo aprašymas:

Dvigubam malonumui! Kad kepti blynus būtų dar patogiau…

Su šia „Cloer“ CLO1329 „čirvinių“ blynų keptuve galėsite išsikepti savo mėgiamus blynelius ir nudžiuginti šeimos narius skaniais pusryčiais. Kad būtų dar patogiau ir greičiau – vienu metu iškepsite net du traškius ir skanius blynus taip sutaupydami laiko!

Cloer“ „čirvinių“ blynų keptuvės savybės:

• Matinis nerūdijančio plieno korpusas;

• 2 kepimo paviršiai po Ø 18,5 cm;

• Galia – 1200 W;

• Svoris – 2,5 kg;

•Vienu metu iškepsite 2 nepakartojamo skonio „čirvinius“ blynelius (Ø 16 cm; 1,2 cm storis);

• Dėl neprikepančio keptuvės paviršiaus galima kepti be riebalų;

• Indikatorinė lemputė, užsideganti iškepus blynams;

• Pasirenkamas blynų apskrudimo laipsnis;

• Lengva valyti dėl vidinių vyrių ir riebalų nulašėjimo padėklo;

• Neužima daug vietos, galima laikyti pavertus šonu ant rankenų;

• Laido laikymo vieta po prietaisu.

ESCHENFELDER daiginimo stiklainiai
150 150 Vegan Pipiras

Pagaliau ilgai laukta ir svajota stiklinė daigykla atvyko pas mane! Trijų stiklainių (po 1l) daigykla yra didelė, tačiau neužimanti daug vietos! Ją galite rasti zaliavalgis.lt parduotuvėje (čia)

Video, kaip ji atrodo galite pamatyti Youtube kanale!
Smagaus video! 🙂

Jeigu jums patiko mūsų VIDEO, sekite mus YOUTUBE kanale (nepamirškite paspausti „skambuti“ jo dėka visus video matysite!), spauskite LIKE, komentuokite, palaikykite ryšį Facebook ar instagram puslapiuose!

 

Prieš šitą daigyklą turėjau paprastą plastmasinę vos 10e te kainavusia iš sėklų parduotuvės. Su kuria reikėdavo žaisti.

Pradėjus daiginti reikėdavo ne tik daigus perplauti, tačiau ir visus indelius. Dažnai būdavo, kad daiginant patys daigai pradėdavo pelyti, mat joje nebuvo jokio plyšio, tam kad oras patektų į vidų.

Ši „Eschenfelder“ trijų litrinių indų daigykla puiki pagalbininkė mūsų šeimai. Ją naudoti ypač paprasta, beri į ją sėklas, užsuki, įpili vandens ir mirkai nurodytą laiką, Išpili vandenį, perplauni ir dedi ant daigyklos, kuri pakreipia reikiamu kampu indelį kurio dėka gali dauginti. Nepamirškite per dieną keliatą kartų perplauti! Paprasta nereikia nieko atsukti nes vanduo lengvai pilansi per dangtelį!

Nepamirškite, kad daigus rinkites būtent daiginimui skirtus. Taip pat, jei nespėjote sudaiginti ir pasibaigė galiojimas, nebijokite, juos naudoti vistiek galite!

Su šia daigyklą daiginsime mėgiamiausius daigus, o kaip konkrečiai daiginsime, rasite posto apačioje „komentarų“ skiltyje – kuri bus tiesioginė nuoroda į konkretų daiginimą!

Apie ją rašo gamintojas:

  • praktiški, neužima daug vietos
  • su nerūdijančio plieno laikikliu
  • su baltu arba rudu keraminiu padėklu vandeniui nuvarvėti

Šiuose puikaus dizaino stiklainiuose galite itin paprastai auginti šviežius žolinių bei ankštinių augalų daigus tiesiog ant savo palangės. Dėka aukštos kokybės medžiagų – stiklo ir nerūdijančio plieno laikiklių – stiklainius labai lengva valyti ir paprasta naudoti. Šiems stiklainiams vietos rasite net mažiausioje virtuvėje.

Pamerkite sėklas vidutiniškai 12 valandų (atsižvelkite į sėklų gamintojo rekomendacijas), tuomet vandenį nupilkite, sėklas perplaukite ir pastatykite stiklainius į laikiklius. Vėliau sėklas rekomenduojama perplauti du kartus per dieną. Sėklų daigai užauga per 4 – 7 dienas, priklausomai nuo jų rūšies, aplinkos temperatūros, šviesos kiekio.

Gamintojas: Eschenfelder GmbH & Co KG, Vokietija.

—->>

Įvairių sėklų mirkymo ir daiginimo laikas:

* Liucerna: Mirkyti 6-8 valandas, daiginimo laikas nuo 5 iki 6 dienų.

* Česnakai : Mirkyti 12 valandų, daiginimo laikas nuo 6 iki 8 dienų.
Česnakų sėklos yra labai kietos, todėl prieš daiginant patartina suminkštinti luobelę. Šiuo tikslu kelis kartus per dieną skalaukite karštu vandeniu (35°C – max. 40°C). Reguliariai keiskite vandenį, kad jis išliktų karštas.

* Ožragė: Mirkyti 8 valandas, sudygsta per 18 val. ar daugiau.

* Spindulinės pupuolės: Mirkyti 6-8 valandas, daiginimo laikas nuo 2 iki 4 dienų.

* Liucernų, ridikų, pankolių sėklas : Mirkyti 6-8 valandas, daiginimo laikas nuo 5 iki 6 dienų.

* Purpuriniai ridikėliai : Mirkyti 5-6 valandas, daiginimo laikas nuo 4 iki 5 dienų.

* Liucernos, pipirnių , raudonųjų kopūstų mišinys: Mirkyti 4-6 valandas, daiginimo laikas nuo 4 iki 6 dienų.

* Lęšiai : Mirkyti 12 valandų, daiginimo laikas nuo 2 iki 4 dienų.

* Raudonųjų dobilų sėklos: Mirkyti 4-6 valandas, daiginimo laikas nuo 5 iki 7 dienų.

* Liucernos, gražgarsčių mišinys : Mirkyti 6-8 valandas, daiginimo laikas nuo 2 iki 3 dienų.

* Brokoliai : Mirkyti 6-8 valandas, daiginimo laikas nuo 5 iki 6 dienų.

* Grikiai: Mirkyti 15-20 minučių, sudygsta per 1-1,5 dienų. Nekepinti grikiai yra baltos / žalios iki šviesiai rudos spalvos, kepintis grikiai yra vidutiniškai rudos spalvos ir jie nesudygs. Nereikia mirkyti ilgiau kaip 20 minučių, nes suges. Skalauti kas 12 valandų.

Beje : Daiginimo stiklainis netinka lipnioms sėkloms (pipirnėms, linų sėmenims, gražgarstėms (rukoloms), bazilikams, ispaninio šalavijo (chia) sėkloms). Šioms sėklų rūšims daiginti rekomenduojama GERM’LINE lėkštutę daiginimui.

 

Avinžirnių paruošimas ir jų traškučiai
768 1024 Vegan Pipiras

Atradus naują meilę avinžirniams, skubu dalintis informacija!

Kaip dauguma jau žinote, avinžirniai yra puikus maisto produktas, turi daug įvairių vitaminų, baltymų, angliavandenių. Puikus produktas iš kurio galite bet ką nustebinti didele patiekalų gausa! Receptų gausa mano puslapyje rasti galite čia ir čia.

Kokoso dubenėlyje matote viršuje mirkytų 200g, o apačioje 500g nemirkytų. Gerai išmirkę avinžirniai padvigubėja!

Avinžirnių maistinė vertė

Kiekis
Kalorijos (kcal) 364
Lipidai 6 g
Sotieji riebalai 0,6 g
Polinesotieji riebalai 2,7 g
Mononesotieji riebalai 1,4 g
Cholesterolis 0 mg
Natris 24 mg
Kalis 875 mg
Angliavandeniai 61 g
Maistinės skaidulos 17 g
Cukrus 11 g
Baltymai 19 g
Vitaminas A 67 IU Vitaminas C 4 mg
Kalcis 105 mg Geležis 6,2 mg
Vitaminas D 0 IU Vitaminas B6 0,5 mg
Kobalaminas 0 µg Magnis 115 mg

Mūsų šeima mėgsta juos labai, iš jų gaminame skrudiname orkaitėje, darome humusą, kepsnelius, rutuliukus, sumuštinius ir naudojame visur kur norime! Šį kartą pasidalinsiu patarimais kaip ruošiu juos ir vienu ypač lengvu receptu.

Atminkite:
1. Virti avinžirniai skirti humusui, sumuštiniams, o mirkyti – kepsneliams!
2. Iš 250g pilnai pavalgome visa šeima!
3. Avinžirnius rekomenduojame skanauti pietums ar vakarienei (geriausias pasirinkimas būtų šis).

Mano avinžirnių paruošimas:

1. Avinžirnius perkame įprastai iš parduotuvės.

2. Juos nuplauname, užmerkiame į filtruotą vandenį.
3. Palieka mirkti apie 24val. Kodėl? Gerai išmirkę avinžirniai mažiną pilvo pūtimą ir lengviau virškinami!
4. Mirkant juos rekomenduojame kas kart perplauti, kad vanduo išliktų skaidrus! Taip pat būdami vandenyje girdisi, kaip traška.

5. Kai išmirksta juos būtina gerai perplauti, aš juos patrinu rankose, kad gerai nusiplautų.

6. Paruoštus avinžirnius galite virti arba kepti.
7. Virti avinžirnius reikia ant vidutinės arba mažos ugnies, virimo trukmė apie 1val. Būtina visas pūtas nuimti iš vandens! Skonis geriasnis avinžirnių tampa!
8. Išvirus avinžirnius atvėsinkite, o nuovirą naudokite kaip kiaušinio pakaitalą.
9. Virtų avinžirnių galite daryti humusą, sumuštinius arba jų traškučius (apie kuriuos sužinosite kiek žemiau).
10. Kepimui naudoti reikia tik išmirkytus, paruoštus avinžirnius.
11. Kepsnelių gaminimui naudokite S formos smulkintuvą arba mėsmalę.

Avinžirnių traškučiai labai lengvai pagaminami, suos naudokite ant salotų, valgykite vienus ar dėkite ten kur norisi!

Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.

Paruoštus avinžirnius nusausikite, dėkite ant kepimo popieriaus.

Berkite ant jų norimų prieskonių 2 v.š.
Aš naudojau „vištienos“ (su česnakais, aitri paprika, kmynai, petražolės, ciberžolė, saldžioji paprika, mairūnas, kalendra, morkos, rozmarinai, čiobreliai).Papildomai bėriau druskos „Guerande“.

Avinžirnius išmaišykite, kad pasiskirstytų prieskoniai.
Šaukite į orkaitę 180temp., apie 20-25min. (kartais pamaišant).

Avinžirnių traškučiai paruošti! Jie turi būti vidus minkštokas, o išorė traški.

Skanaus!

Patarimai apie žemės riešutus, bei riešutų sviesto gamyba
614 819 Vegan Pipiras

Žemės riešutus retai kada rasite mano namuose, tačiau, kai jų labai norime, stengiamės visada pirkti eko produktą, nes jis saugus, tikrai nebus genetiškai modifikuotas, perdirbtas ar kitaip apdorotas, kaip dauguma parduodamu parduotuvėse. 🙂

Beje – mūsų mažajam tinkamas tik šie eko riešutai.

Ilgai ieškojau, tačiau atradau eko žemės riešutų didelį 2,5kg svorio! Svarsčiau ar verta imti, paieškojus internete ir pamačius kainas, supratau, kad tai geriausias variantas, koks gali būti.
Norint riešutų mes perkame šią didelę dėžę. Jos užtenka mums metams laiko.Kai norime paskanauti jo, mums pakanka pagaminti 500g riešutų sviesto, o tai reiškia, kad gaminti iš 2,5kg galime net 5 kartus! 😀 Kiekvieną dieną mes jo nevalgome. 🙂

Šie riešutai yra //
plius mūsų pastebėjimai :

* Nesūdyti //
nesuvartosite papildomai druskos

* Neblanširuoti //
neapdoroti kaštais garais / vandeniu, tam, kad nuimti odelę

* Neskrudinti // natūralus

* Lengvo riešutų skonio, subtilaus aromato // kitokio skonio

* Be laktozės //
Veganiški

* Be glitimo //
Alergijos atvėju

Kalbant apie žemės riešutus pateiksiu jums daugiau nei 10 faktų:

1. Suteikia energijos, nes juose yra daug vitaminų, mineralų, maistinių medžiagų bei antioksidantų.
2. E vitaminas apsaugo odą.
3. Turi antioksidanto rezveratrolio – apsaugančio nuo širdies ligų, insulto.
4. Riešutuose yra daug baltymų, ypač aktualu, kas augina raumenų „masę“.
5. Padeda mažinti blogąjį cholesteroli ir tuo pačiu metu padidina gerąjį cholesteriolio kieki organizme.
6. Skanaudami juos gausite B grupės vitaminų.
7. Gausu mineralinių medžiagų – kalio, vario, kalcio, magnio, geležies, seleno bei cinko.
8. Reguliuoja cukraus kiekį.
9. Riešutai turi omega 3 riebalų, kurie sustiprina galvos oda ir plaukus.
10. Į dieną rekomenduojama suvartoti sauja riešutų, tam, kad gauti naudingas medžiagas.

Nepamirškite
, kad tai didžiausias alergenas, todėl nepadauginkite jų.

Renkantis riešutus rinkinės geriau eko produktą / natūralius. Nerekomenduojame pirkti sūdytus ar kepintus riešutus, kurie apdoroti dideliu kiekiu druskos bei riebalais.

Parduotuvėse mažai, tačiau yra kur galima nusipirkti žemės riešutų sviestą be papildomų priedų. Ieškome nebent eko skyriuose. Atsibodus vis ieškoti pradėjau gaminti namuose juos. Ypač paprastai pagaminamas, nors atrodė, kad kiek sudėtingiau.

Atminkite:
1. Tikri geri ir kokybiški riešutų sviestai gaminami tik iš riešutų!!! Nededama jokių maisto priedų, saldiklių ir ypač aliejų. Druska deda tik tie kurie mėgsta druskos prieskonį prie riešutų sviesto!
2. Gaminant riešutų sviestą riešutai turi būti su luobele, ne blanširuoti!

Receptas:

500g eko žemės riešutų
druskos (pagal poreikį, tačiau nebūtina)

Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
1. Riešutus nuplauti vandeniu (galite dubenyje arba po čiaupu palaukti)
2. Palikti kiaura samtyje kelias minutes, tam, kad vandens perteklius pasinaikintu.
5. Į kepimo skardą patiesti kepimo popierių.
6. Ant kepimo popieriaus berti riešutus.
7. Dėti į orkaitę ir kepti 180temp., 10-15min.
8. Riešutai bus pakepinti, kai pradės sklisti skanus kvapas ir jie įgaus gelsvą spalvą.
9. Ištraukti riešutus, atvėsinti.
10. Nulupti. Smagiausia su vaikų kompanija 🙂
11. Galite skanauti / gaminti riešutų sviestą.

Lupimo technika :
1. Riešutus lupti po vieną, dėti į kitą dubenėlį.
2. Į audinio skiaute įpilti juos, trinti rankomis, perrinkti.
3. Paimti nedidelę saują, trinti delnuose, išpilti luobelės likučius.

Kalbant apie riešutus jie turi būti pakepinti, bet ne perkepinti!

Dvi pakepintų riešutų nuotraukos jums:

1. Tamsiai rudi – šie riešutai yra kepinti 20min, tai blogai pakepinti riešutai. Tiksliau pasakius jie perkepę ir iš jų riešutų sviestas nesigaus!

2. Šviesiai rudi – šie riešutai yra kepinti 10-15min, tai ypač gerai pakepinti riešutai. Jie yra kokybiškai pakepinti – pradėjo skleisti savo aliejų. To pakanka, tam kad pavyktų kokybiškai pagaminti riešutų sviestą savo namuose!

Norint pagaminti riešutų sviestą, būtina riešutams leisti visiškai atvėsti. Gerai nulupti be luobelių, paliktos luobelės stovint riešutų sviestui gali priduoti kartumo.

Riešutų sviesto gaminimas:

Gaminimui reikia gero S formos smulkintuvo. Su paprastu rankiniu 700w man asmeniškai nebuvo pavykę pagaminti. Gaminimui naudojau 1400w kombainą. Pagamina per 4-5 minutes.

1. Nuluptus riešutus berti į S formos smulkintuvą.
2. Įjungti ON ir smulkinti. Pradžioje matysite riešutų trupinius.
3. Smulkinant, keisis formą. Norės viską susukti į vieną rutulį (gamindama su 1kg riešutų viską susuką į didelį rutulį.)

4. Iš gumulo pradeda plakti link vientisos masės.
5. Riešutų sviestas su mažų riešutukų prieskoniu.
6. Paruoštas kokybiškas riešutų sviestas.

Geros tekstūros riešutų sviestas paruoštas ir galite skanauti! Skanaukite su vaisais, duona, ant košių ir dar daug ko. Laukite, bus idėjų ne viena!

Skanaus!

Espring vandens filtras
765 1024 Vegan Pipiras

Naujas mūsų šeimos draugas. Gersime kokybišką, skanų ir sveiką vandenį! Viską apie jį galite paskaityti temoje „Vanduo“ (nuoroda čia).

Kepimo milteliai
1024 765 Vegan Pipiras

Kepimo milteliai

Reikia:
4 v.š kepimo sodos
8 v.š eko tapijokos krakmolo / arba eko kukurūzų krakmolo
2 v.š citrinos rūgštelės

Veiksmas:
Citrinos rugštelę sumalame kavamale iki miltelių. Visus produktus gerai sumaišome ir persijojame. Laikome uždaromam stikliniam indelyje.

p.s svarbu naudoti sausus produktus bei indus, nes susilietę su skysčiu milteliai ims reaguoti. Taip pat rekomenduoju bandyti dėti receptuose 2 a.š kepimo miltelių.

3 produktų vegan parmezanas (labai lengvai pagaminamas)
1024 765 Vegan Pipiras

Turėjau namuose anakardžių, mielių dribsnių ir druskos. Todėl nusprendžiau pagaminti namuose vegan parmezaną! Paprasčiau nei atrodo iš pirmo žvilgsnio!

Parmezanui reikia:

1 puodelio anakardžių

6 v.š mielių dribsnių (naudojau su B12)

0,5 a.š rupios druskos „alpen bergkern“ (druskosnamai.eu)

 

Veiksmas: Vienintelis dalykas ko reikia tai kokteilinės. Sausus anakaržius dėti į kokteilinę, berti mielių dribsnius ir druskos. Sumaišyti iki vientysos masės (naudojau 1 greitį). Dedame į uždaromą stiklinį indelį ir naudojame kada norime pabarstukų!

Skanaus!

Patarimas : pievagrybių kepimas
1024 765 Vegan Pipiras

Iš mano šeimynėlės pastebėjimų : 

Pievagrybiai mūsų šeimynėlė mėgsta labai. Norint išsirinkti šviežius būtina pirkti tik baltus! Kuo baltesni ir švariasni, tuo jie šviežiasni yra. Geros kokybės / šviežūs pievagrybiai gali išstovėti savaitę laiko šaldytuve ir jiems nieko nenutiks. Nusipirkus ne pirmos jaunystės pievagrybius , palaikius kelias dienas jie patamsėja, juo juodesnis tuo didesnė tikimybė, kad jis jau nebe valgomas.  Taip pat plaunant pievagrybius nerekomenduojame juos laikyti ilgai pakišus po vandeniu, nes jie kaip kepminės prisigers vandens ir kepimą prailgins!

1. Supjausčius pievagrybius griežinėliais (taip patogiau su maisto kombainu, pasirinkus nuo 1-6mm storio, tačiau šį kartą pjausčiau su peiliu). Dėti su nedideliu kiekiu aliejaus į keptuvę pievagrybius. Uždengti dangčiu ir laukti kol atsiras vandens!

 

 2. Jeigu mėgstate dėkite pjaustytų porų, uždenkite dangtį ir „kepinkite“ vandenyje. Kuo daugiau jų tuo skaniau!

3. Atidengti dangtį , 1 kartą pamaišykite, nustatyti didžiausę ugnį ir laukti kol išgaruos visiškai vanduo!

   

Kaip išgaruoja visas vanduo pievagrybiai yra paruošti valgymui, nepamirškite įdėti druskytės!

Skanaus!

P.s Ar žinojai kad 100 g pievagrybiuose yra:

• Vitaminas C – 2 mg
• Vitaminas B12 – 0,26 mg;
• Nikotino rūgštis – 0,5 mg;
• Pantoteno rūgštis – 6,2 mg;
• Folio rūgštis – 0,016 mg;
• B1 ( Tiomin ) – 0,1 mg
• B2 ( riboflavinas) – 0,4 mg;

Šie grybai yra puikus mineralų šaltinis. Mineralų kiekis 100 g:

• Fosforas – 75 mg;
• Kalio – 620 mg;
• Geležies – 1 mg;
• Cinkas – 0,2 mg;
• Natrio – 7 mg.

Jackfruit – apdorojimas
1024 765 Vegan Pipiras

Jacfruit – tai žalias duonvaisius sūryme.

Konservuoto vaisiaus sudėtis : Jackfruit, druska ir vanduo.

Nors konservuotame produkte nėra papildomų priedų, tačiau turi specifinę rugštelę, kuri vieniems patiks, kitiems ne. Todėl nusprendėmė parodyti, kaip apdoroti jį, kad neliktų jos.

Įsigyti galite Vegan Life puslapyje!

  1. Atidaryti duonvaisių

2. Sudėti į indą, įpilti vandens.

3.  Rankomis suplėšyti. Perplauti taip, kad vanduo būtų švarus, Palikti švariame vandenyje 1-2val.  /

norint didelių gabalų, perplauti, ir palikti švariame vandenyje.

4.  Po 1-2 val. perplauti, nusausinti. Vaisius bus be rūgštelės. Galite naudoti.

5. Tokio tipo vaisių galite naudoti : burgeriams , kepsneliams, ar bet kur kitur kur norisi jo!

Skanaus!

Vynuogių plovimas / šaldymas (patarimai)
768 1024 Vegan Pipiras

Norint išlaikyti vynuoges gražias, kokybiškas, visos jos yra apdorojamos pesticidų ir kitų teršalų. Todėl mūsų šeima jų neperkam dažnai, tačiau atradus jų pigių pvz. 7kg už 3e, tikrai verta imti!

Vynuoges valgome nuplautas, džioviname (apie tai čia) ir žinoma šaldome!

Smiley face

1 apdorojimo būdas:

a) Vynuogių gerai nuplauti po tekančiu vandeniu. Paliekant vynuoges ant kekės.

b)  Vynuoges sudėti į didelį indą.

c)  Ant vynuogių pilti 1-3 v.š valgomos sodos (priklausomai nuo vynuogių kiekio)

d) Į indą pilti šalto vandens, kad viskas gerai apsemtų. Pamaišyti atsargiai. Palikti vynuoges 24valandas mirkti vandenyje! Soda per tą laiką atliks labai gerą „darbą“ iš vynuogės liks švarios.

Svarbu atminti :  nepalikite ilgiau „sodos vandenyje“ daugiau nei 24val, nes jos bus su sodos skoniu!!!

e) Po 24 valandų vynuoges ištraukite iš „sodos vandens“, preplaukite.

2 apdorojimo būdas:

a) Vynuogių gerai nuplauti po tekančiu vandeniu. Paliekant vynuoges ant kekės.

b)  Vynuoges sudėti į didelį indą.

c)  Ant vynuogių pilti 1-2 v.š praskiesto indų ploviklio „Dish drops“.

d) Į indą pilti šalto vandens, kad viskas gerai apsemtų. Pamaišyti atsargiai. Palikti vynuoges per naktį mirkti vandenyje!

e) Po nakties vynuoges gerai išplaukite!

Paruoštas vynuoges galite skanauti vienas, dėti ant košės ir pan. Taip pat likusias vynuoges sudėti į šaldymo indelį ir dėti į šaldiklį. Jos bus nuostabaus skonio, galėsite mėgautis ilgiasnį laiką.

Skanaus!

Kanapinė / Kanapinė druska / VIDEO
150 150 Vegan Pipiras

Puikus būdas panaudoti kanapių sėklas
Kuo įdomesnis skonis, tuo labiau mums patinka 🙂

Sudėtis:
2 x 1/4 puod. kanapių sėklų (Hemper Oil, tai išskirtinės, lietuviškos sėklos)
1 a.š himalajų druskos

Veikmas:
Sėklas sumalti kavamale ir turėsite kanapinę.

IMG_20170104_112940
O iš 3 v.š maltų sėklų sumaišyti su 1 a.š himalajų druskos, gausite kanapinę druską.

IMG_20170104_112905

Tai puikus prieskonis, berti galite bet kur – salotų, sumuštiniam ir kita.

Skanaus!

Valgomas avokadas
1024 576 Vegan Pipiras

Kaip aš tikrinu, kada yra avokadas sunokęs?

error: Content is protected !!