Patarimai

3 produktų vegan parmezanas (labai lengvai pagaminamas)
1024 765 Vegan Pipiras

Turėjau namuose anakardžių, mielių dribsnių ir druskos. Todėl nusprendžiau pagaminti namuose vegan parmezaną! Paprasčiau nei atrodo iš pirmo žvilgsnio!

Parmezanui reikia:

1 puodelio anakardžių

6 v.š mielių dribsnių (naudojau su B12)

0,5 a.š rupios druskos „alpen bergkern” (druskosnamai.eu)

 

Veiksmas: Vienintelis dalykas ko reikia tai kokteilinės. Sausus anakaržius dėti į kokteilinę, berti mielių dribsnius ir druskos. Sumaišyti iki vientysos masės (naudojau 1 greitį). Dedame į uždaromą stiklinį indelį ir naudojame kada norime pabarstukų!

Skanaus!

Jackfruit – apdorojimas
1024 765 Vegan Pipiras

Jacfruit – tai žalias duonvaisius sūryme.

Konservuoto vaisiaus sudėtis : Jackfruit, druska ir vanduo.

Nors konservuotame produkte nėra papildomų priedų, tačiau turi specifinę rugštelę, kuri vieniems patiks, kitiems ne. Todėl nusprendėmė parodyti, kaip apdoroti jį, kad neliktų jos.

Įsigyti galite Vegan Life puslapyje!

  1. Atidaryti duonvaisių

2. Sudėti į indą, įpilti vandens.

3.  Rankomis suplėšyti. Perplauti taip, kad vanduo būtų švarus, Palikti švariame vandenyje 1-2val.  /

norint didelių gabalų, perplauti, ir palikti švariame vandenyje.

4.  Po 1-2 val. perplauti, nusausinti. Vaisius bus be rūgštelės. Galite naudoti.

5. Tokio tipo vaisių galite naudoti : burgeriams , kepsneliams, ar bet kur kitur kur norisi jo!

Skanaus!

Vynuogių plovimas / šaldymas (patarimai)
768 1024 Vegan Pipiras

Norint išlaikyti vynuoges gražias, kokybiškas, visos jos yra apdorojamos pesticidų ir kitų teršalų. Todėl mūsų šeima jų neperkam dažnai, tačiau atradus jų pigių pvz. 7kg už 3e, tikrai verta imti!

Vynuoges valgome nuplautas, džioviname (apie tai čia) ir žinoma šaldome!

Smiley face

1 apdorojimo būdas:

a) Vynuogių gerai nuplauti po tekančiu vandeniu. Paliekant vynuoges ant kekės.

b)  Vynuoges sudėti į didelį indą.

c)  Ant vynuogių pilti 1-3 v.š valgomos sodos (priklausomai nuo vynuogių kiekio)

d) Į indą pilti šalto vandens, kad viskas gerai apsemtų. Pamaišyti atsargiai. Palikti vynuoges 24valandas mirkti vandenyje! Soda per tą laiką atliks labai gerą „darbą” iš vynuogės liks švarios.

Svarbu atminti :  nepalikite ilgiau „sodos vandenyje” daugiau nei 24val, nes jos bus su sodos skoniu!!!

e) Po 24 valandų vynuoges ištraukite iš „sodos vandens”, preplaukite.

2 apdorojimo būdas:

a) Vynuogių gerai nuplauti po tekančiu vandeniu. Paliekant vynuoges ant kekės.

b)  Vynuoges sudėti į didelį indą.

c)  Ant vynuogių pilti 1-2 v.š praskiesto indų ploviklio „Dish drops”.

d) Į indą pilti šalto vandens, kad viskas gerai apsemtų. Pamaišyti atsargiai. Palikti vynuoges per naktį mirkti vandenyje!

e) Po nakties vynuoges gerai išplaukite!

Paruoštas vynuoges galite skanauti vienas, dėti ant košės ir pan. Taip pat likusias vynuoges sudėti į šaldymo indelį ir dėti į šaldiklį. Jos bus nuostabaus skonio, galėsite mėgautis ilgiasnį laiką.

Skanaus!

Kanapinė / Kanapinė druska / VIDEO
150 150 Vegan Pipiras

Puikus būdas panaudoti kanapių sėklas
Kuo įdomesnis skonis, tuo labiau mums patinka 🙂

Sudėtis:
2 x 1/4 puod. kanapių sėklų (Hemper Oil, tai išskirtinės, lietuviškos sėklos)
1 a.š himalajų druskos

Veikmas:
Sėklas sumalti kavamale ir turėsite kanapinę.

IMG_20170104_112940
O iš 3 v.š maltų sėklų sumaišyti su 1 a.š himalajų druskos, gausite kanapinę druską.

IMG_20170104_112905

Tai puikus prieskonis, berti galite bet kur – salotų, sumuštiniam ir kita.

Skanaus!

Valgomas avokadas
1024 576 Vegan Pipiras

Kaip aš tikrinu, kada yra avokadas sunokęs?

error: Content is protected !!