Šeima

Vegan pipiras tai augalinės mitybos maisto blogas internete. Sparčiai plintantis per visą internetą. Maisto blogą rašo vegan šeima, kurie yra veganais nuo 2016 02 09. Pipiro stipri palaikymo komanda, kuri yra iš trujų asmenų, tai pats geriausias vyras pasaulyje, maža princesė, mažasis princas ir mažiausias princas. 

Čia rasite mūsų šeimos šventes!

Svarbu: 

  1. Spustelėja ant video, žiūrėsite video tiesiogiai šiame puslapyje!
  2. Spustelėja ant pavadinimo nueisite į aprašymą!

Daugiau mūsų video youtube kanale čia.

Mažiausiojo pagranduko 1 gimtadienis
150 150 Vegan Pipiras

Kuklus, bet skanus gimtadieni 🙂 Viskas matyti mūsų video!

Sūnelio 4 -asis gimtadienis
150 150 Vegan Pipiras

Šis savaitgalis buvo ypač šventiškas, sunelio gimtadienis ir tėčio diena. Mes tikrai jį šventėme smagiai. 🙂

Smagaus video!

Tarptautinė šeimos diena / VIDEO
150 150 Vegan Pipiras

Nieko nėra smagiau, nei netikėtos šventės 🙂 Šeimos dieną juk reikia švęsti 🙂

Pavasario šventė 2019 / Velykos
768 1024 Vegan Pipiras

Buvo ilgasis savaitgalis, todėl puiki proga buvo padaryti šio šventinio savaitgalio video. 🙂

Šį kartą pasidalinsiu šventiniu stalu (receptais) su video mūsų šeimos.

Firminiai rutuliukai – receptas mūsų desertų žurnale čia.

Braškinis RAW tortas.

Keptos orkaitėje paprikos su rūk. paprikos milteliais, druska, pipirais, citrinos sultymis ir alyv. aliejumi.

Ryžių mišrainė.
Ryžiai, kons. žirneliai, krapai, pipirai, druska.

Keptas kopūstas orkaitėje. Receptas čia.

Smagaus video! 🙂

Dukrytės 6 gimtadienis / VIDEO
150 150 Vegan Pipiras

Savaitgali buvo dukrytės gimtadienis. Šventėme jį smagiai 🙂

Skanavome bemielę picą ir napoleoną! Napoleono receptas video formatu čia. 🙂

RAW tortas 🙂

Orkaitėje kepti makaronai 🙂

Smagaus video! 🙂

Mano gimtadienis 2019 / VIDEO
150 150 Vegan Pipiras

Štai ir vėl praėjo mano gimimo diena. Diena video formatu. Smagaus video. 🙂

3 metai, kaip esame pakeitę mitybą į veganišką!
1024 768 Vegan Pipiras

Vakar buvo toks mažas, bet miegas gimtadienis. 3 metai, kaip esame pakeitę mitybą į tokią, kokią matote. Esu labai laiminga, kad mūsų maistas tampa spalvingiasnis, įdomiasnis ir maistingiasnis. Nors visko pasitaiko ir kokių junk food’ų. Tačiau esmė visame kame balansas, tarp sveikos ir junk food’o! 🙂

Per tuos metus išmokau daug naujų patiekalų. Atradome daug įvairių skonių, kurie mums priimtini. Buvome daug renginių pakviesti, daug žurnalų receptų / apie mus parašytų straipsnių, daug visko ištikro. Per visą laiką sutikome daug žmonių, kurie liko sumumis arba tapo pakeleiviai mūsų gyvenime. Tačiau vienaip ar kitaip, esame dėkingi už visus sutiktus žmones, už tokią didelę skurtą bendruomenę ir už daug visko! <3

Pradėjome dalintis video dienomis ką mes veikiame. Tai šios dienos video yra mūsų youtube kanale! Prenumeruok jį ir stebėk mus! <3

O šitą dieną valgėme:

1. Lietuvišką mišrainę su Vegan majonezu.

2. Salotos

3. Kepsneliai su petražolėmis.

4. Kepsneliai su paprika.

5. Sluoksniuotos tešlos širdutės. Žemės riešutai.

6. Žemės riešutų pyragėliai.

Paprastai ir skaniai kaip visada. Ačiū, kad esate su Mūsų šeima!

Ate 2018, Labas 2019!
150 150 Vegan Pipiras

Naujų metų diena 🙂

Saldus moliūgo vyniotinis / GLUTEN FREE / Vyrelio gimtadieniui
768 1024 Vegan Pipiras

Moliūgo vyniotinį senai norėjau pagaminti, tačiau vis užmiršdavau jį. Šį vyniotinį gaminau vyreliui gimtadienio proga. Išties jis labai gero skonio buvo!

Recepte naudojau Amrita Planet produktus : ryžių gėrimą, avižų dribsnius, migdolų miltus bei kokoso pieno miltelius. Taip pat ir kokoso drožlės su šilkmedžio uogomis. Viską rasti galite čia.

Receptas:
1,5 puod. moliūgo tyrės
0,5 puod. eko ryžių gėrimo
1/4 puod. nerafinuotas cukranendrių cukrus
1 a.š cinamono (naudojau Ceilono)
2 puod. pilno grūdo avižų dribsnių
1 puod. migdolų miltų
1 v.š kepimo miltelių

Tepimui:
400g nat. datulių
4 v.š kokoso pieno miltelių
1/4 puod. vandens

Viršus:
Šilkmedžio uogos ir kokoso drožlės

Veiksmas:
1. Pasidaryti moliūgą iškepkite 180temp., apie 20-30min, priklausomai nuo dydžio. Atvėsinkite ir suplakite iki vientisos masės.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
3. Gautą moliūgo tyrę suplakite kokteilinėje kartu su ryžių gėrimu ir cukrumi.
4. Avižų dribsnius sumalti kokteiline iki miltų.
5. Migdolų miltus sumaišyti su cinamonu, gautais avižų dribsnių miltais bei kepimo miltelius.
6. Skystąją masę sumaišyti su paruoštais miltais.
7. Dėkite gautą masę į kepimo formą kuo didesnę. Man pavyko per visą kepimo orkaitės skardą ištiesti.
8. Kepkite apie 20-25min, 180temp.
9. Atvėsinkite ant atvėsinimo grotelių.

10. Į kokteilinę dėkite datules, kokoso pieno miltelius, vandenį ir suplakit iki vientisos masės.
11. Ant iškepto lakšto tepkite gautą datulių kremą.
12. Susukite (atsargiai!!!).
13. Nepamirškite patepti viršaus datulių kremu. Papuoškite kokoso drožlėmis ir šilkmedžio uogomis.
14. Palikite šaldytuve per naktį. Kad sutvirtėtų.

Skanaus!

Nekeptas kokoso tortas / veganų dienos proga!
768 1024 Vegan Pipiras

Trečiadienį neturėjau laiko torto gaminimui, tai vakar ryte gaminau šį tortą. Šeima apsidžiaugė, kad tortas bus! 🙂 Nori nenori gaminti teko, nes juk vakar veganų dieną paminėti reikėjo! 😀 Torto skonis geras! Gaivus, pagaminimas neužtruko labai ilgai.

Recepte naudojau ekologiškus produktus iš Amrita Planet – kokoso drožles, šilkmedžio uogas ir skaniuosius anakardžius. Juos rasite čia.

Receptas:
100g namuose dž. abrikosų (mirkytų kelias valandas)
2,5 puod. saulėgrąžų
300g anakardžių (mirkytų kelias valandas)
1 puod. vandens
60 g tirpinto šalto spaudimo kokoso aliejaus
3,5 puod. eko kokoso drožlių
200g datulių
400g eko šilkmedžio uogų

Veiksmas:
1. Abrikosus nusausinti, dėkite į S formos smulkintuvą kartu su saulėgrąžomis.
2. Smulkinkite iki kol masė susijungs.
3. Dėkite į norimą formą, spustelėkite masę, kad pavyktų padaryti tvirtą torto pagrindą.
4. Anakaržius, kokoso aliejų, datules, vandenį dėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
5. Į masę įmaišykite kokoso drožles.
6. Gautą masę dėkite ant paruošto torto pagrindo, išlyginkite.
7. Viršų papuoškite šilkmedžio uogomis.
8. Dėkite į šaldiklį bent 4valandom.
9. Ištraukite iš šaldiklio, išimkite iš formos.

Galite skanauti!

Skanaus!

P.s jei nenorite pagrindo rūgštaus, dėkite vietoje abrikosų datules!

Atėjo 5 gimtadienis dukrytės
768 1024 Vegan Pipiras

Tik nesenai praėjo mano vyriausiosios mažylės gimtadienis. Keista patikėti, kad jis jau 5 yra! Gimtadienį šventėme du kartus – gimtadienio dieną ir savaitgalį, todėl dalinsiuosiu patiekalais ką mes gi valgėme.

Pusryčiams buvo pasrinkti mandarinai, mmmm kokie jie skanus, gaila, kad jau eina į pabaigą jų sezonas. Tačiau smagu, kai džiugina jais mus Snackbox!

Taip, norėjau palepinti ją sausainiais, ne šiaip paprastais,o „sviestiniais“. Jie lengvai pasigamino, o vaikams buvo smagu valgyti penkiatukus.

Sočiam patiekalui buvo pasirinkta GRILL’iuje kepta pica, kokia man ji skani omg!

Pirmoji pica buvo grill daržovių. Daržoves – cukiniją ir papriką pakepinau ant griliaus. Veliau kepiau pačia picą su padažu, pievagrybiais, grill daržovėmis, pipirais, druska. Ant viršaus liucernos daigai.

Antroji pica buvo kitokia. Pomidorų tyrė, pievagrybiai, pomidorai, anakardžių mocarela, prieskoniai, bazilikas arba rukola. Kaip pačią picą gaminti griliuje galite pažiūrėti čia.

Gimtadienio dieną prašė padaryti rožinio torto, todėl gaminau braškinį tortą. Jis mums patinka, nes yra gaivus ir žinoma nekeptas. Tokio torto labiausiai laukia visa šeima.

Savaitgalio stalas buvo kiek labiau nuklotas patiekalais. Buvo tiek, kad visi prikirtome sočiai. Desertas buvo tortas ir žinoma vynuogės.

Mini sumuštinukai iš avinžirnių, receptu pasidalinsiu kiek veliau, buvo super greitai suvalgyti.

Keptas kopūstas orkaitėje yra begalo skanus, skanu valgyti vieną arba su kepsneliais!

Oranžiniai avinžirnių kepsneliai.

Taip pat buvo agurkas, baltagūžio kopūsto salotos (jų receptas čia).

Šį tortą gaminom kartu su vaikais. Dukrytė išsirinko norimą formą, papuošimus. Pats tortas nekeptas, bananinis. Tačiau papuošimas nuoširdus vaikų. Abu vaikai puošė šį tortą, buvo begalo gražu žiūrėti, o ir visiems kas jį skanavo gyrėsi, kad jų puoštas tortas.

Toks kuklus tas mūsų gimtadienis, tačiau vaikų džiaugsmas pats svarbiausias.

Pavasario šventė (Velykos 2018)
819 614 Vegan Pipiras
Mano gimtadienio menių / 2018
1024 1024 Vegan Pipiras

Šiandieną nuo ankščiausio ryto žadino mane šeimyna sveikindama mane su gimimo diena! Smagu, kad džiaugiasi šia diena ne tik aš, bet jie visi. Gimtadienis vieną kartą metuose, todėl šią dieną visada žino, kad svarbiausias dalykas bus – tai tortas!

Kelios dienos prieš pranešus vaikams, kad bus gimtadienis, tai jau laukia tos dienos labiausiai. Puikiai supranta, kad tą dieną švęsime mes visi kartu su saldumynais ir sočiu patiekalu. Taigi atėjus šiam gimtadieniui, dalinuosi idėjomis (receptai bus kiek vėliau).

Taigi mūsų skanėstai buvo tokie!

1. Skanavome ką dažnai valgome, tai datules! Ne bet kokias, o šį kartą datules RAW šokolade. Ačiū už dovaną mieli draugai (Datulytės – kaip dukrytė sako!). Jų galite rasti datules.lt puslapyje!

2. Avižų batonėliai kepti orkaitėje! Super skanus pusryčiams! (Receptas vėliau).

3. Žinoma tortas! Juk gimtadieniui jis būtinas. Gaminome kaip visada nekeptą tortą kelių sluoksnių. (Receptas vėliau)

4. Pirmą kartą kepiau makaronų apkepą orkeiteje. Skonis pasiteisino puikiai, sočiai pavalgyti pats tas! (Receptas vėliau)

Beje, gimtadienio proga nuo šeimynėles gavau šią naują kepimo forma. Labai norėjau išbandyti šiandien pat! Ačiū Jums labai!

5. Ne esu kavos mėgėja, tačiau vieną kartą metuose leidžiu vyreliui pagaminti man skanią kavą. Tikrai labai skani, specialiai gaminama su Turkiškos kavos aparatu. Ant augalinio pieno pilame pagamintą kavą ir skanaujame su datulių sirupu! Tobulas skonis, jei žinai kokį pieną naudoti reikia.

Ši diena buvo saulėta pas mus Kaune, todėl nuotaika puiki! Tikiuosi pasisemsite ne vieną idėja iš mano puslapio savo gimtadienio šventei!

  • 1
  • 2
error: Content is protected !!