Šeima

Vegan pipiras tai augalinės mitybos maisto blogas internete. Sparčiai plintantis per visą internetą. Maisto blogą rašo vegan šeima, kurie yra veganais nuo 2016 02 09. Pipiro stipri palaikymo komanda, kuri yra iš trujų asmenų, tai pats geriausias vyras pasaulyje, maža princesė, mažasis princas ir mažiausias princas. 

Čia rasite mūsų šeimos šventes!

Saldus moliūgo vyniotinis / GLUTEN FREE / Vyrelio gimtadieniui
768 1024 Vegan Pipiras

Moliūgo vyniotinį senai norėjau pagaminti, tačiau vis užmiršdavau jį. Šį vyniotinį gaminau vyreliui gimtadienio proga. Išties jis labai gero skonio buvo!

Recepte naudojau Amrita Planet produktus : ryžių gėrimą, avižų dribsnius, migdolų miltus bei kokoso pieno miltelius. Taip pat ir kokoso drožlės su šilkmedžio uogomis. Viską rasti galite čia.

Receptas:
1,5 puod. moliūgo tyrės
0,5 puod. eko ryžių gėrimo
1/4 puod. nerafinuotas cukranendrių cukrus
1 a.š cinamono (naudojau Ceilono)
2 puod. pilno grūdo avižų dribsnių
1 puod. migdolų miltų
1 v.š kepimo miltelių

Tepimui:
400g nat. datulių
4 v.š kokoso pieno miltelių
1/4 puod. vandens

Viršus:
Šilkmedžio uogos ir kokoso drožlės

Veiksmas:
1. Pasidaryti moliūgą iškepkite 180temp., apie 20-30min, priklausomai nuo dydžio. Atvėsinkite ir suplakite iki vientisos masės.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
3. Gautą moliūgo tyrę suplakite kokteilinėje kartu su ryžių gėrimu ir cukrumi.
4. Avižų dribsnius sumalti kokteiline iki miltų.
5. Migdolų miltus sumaišyti su cinamonu, gautais avižų dribsnių miltais bei kepimo miltelius.
6. Skystąją masę sumaišyti su paruoštais miltais.
7. Dėkite gautą masę į kepimo formą kuo didesnę. Man pavyko per visą kepimo orkaitės skardą ištiesti.
8. Kepkite apie 20-25min, 180temp.
9. Atvėsinkite ant atvėsinimo grotelių.

10. Į kokteilinę dėkite datules, kokoso pieno miltelius, vandenį ir suplakit iki vientisos masės.
11. Ant iškepto lakšto tepkite gautą datulių kremą.
12. Susukite (atsargiai!!!).
13. Nepamirškite patepti viršaus datulių kremu. Papuoškite kokoso drožlėmis ir šilkmedžio uogomis.
14. Palikite šaldytuve per naktį. Kad sutvirtėtų.

Skanaus!

Nekeptas kokoso tortas / veganų dienos proga!
768 1024 Vegan Pipiras

Trečiadienį neturėjau laiko torto gaminimui, tai vakar ryte gaminau šį tortą. Šeima apsidžiaugė, kad tortas bus! 🙂 Nori nenori gaminti teko, nes juk vakar veganų dieną paminėti reikėjo! 😀 Torto skonis geras! Gaivus, pagaminimas neužtruko labai ilgai.

Recepte naudojau ekologiškus produktus iš Amrita Planet – kokoso drožles, šilkmedžio uogas ir skaniuosius anakardžius. Juos rasite čia.

Receptas:
100g namuose dž. abrikosų (mirkytų kelias valandas)
2,5 puod. saulėgrąžų
300g anakardžių (mirkytų kelias valandas)
1 puod. vandens
60 g tirpinto šalto spaudimo kokoso aliejaus
3,5 puod. eko kokoso drožlių
200g datulių
400g eko šilkmedžio uogų

Veiksmas:
1. Abrikosus nusausinti, dėkite į S formos smulkintuvą kartu su saulėgrąžomis.
2. Smulkinkite iki kol masė susijungs.
3. Dėkite į norimą formą, spustelėkite masę, kad pavyktų padaryti tvirtą torto pagrindą.
4. Anakaržius, kokoso aliejų, datules, vandenį dėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
5. Į masę įmaišykite kokoso drožles.
6. Gautą masę dėkite ant paruošto torto pagrindo, išlyginkite.
7. Viršų papuoškite šilkmedžio uogomis.
8. Dėkite į šaldiklį bent 4valandom.
9. Ištraukite iš šaldiklio, išimkite iš formos.

Galite skanauti!

Skanaus!

P.s jei nenorite pagrindo rūgštaus, dėkite vietoje abrikosų datules!

Atėjo 5 gimtadienis dukrytės
768 1024 Vegan Pipiras

Tik nesenai praėjo mano vyriausiosios mažylės gimtadienis. Keista patikėti, kad jis jau 5 yra! Gimtadienį šventėme du kartus – gimtadienio dieną ir savaitgalį, todėl dalinsiuosiu patiekalais ką mes gi valgėme.

Pusryčiams buvo pasrinkti mandarinai, mmmm kokie jie skanus, gaila, kad jau eina į pabaigą jų sezonas. Tačiau smagu, kai džiugina jais mus Snackbox!

Taip, norėjau palepinti ją sausainiais, ne šiaip paprastais,o „sviestiniais“. Jie lengvai pasigamino, o vaikams buvo smagu valgyti penkiatukus.

Sočiam patiekalui buvo pasirinkta GRILL’iuje kepta pica, kokia man ji skani omg!

Pirmoji pica buvo grill daržovių. Daržoves – cukiniją ir papriką pakepinau ant griliaus. Veliau kepiau pačia picą su padažu, pievagrybiais, grill daržovėmis, pipirais, druska. Ant viršaus liucernos daigai.

Antroji pica buvo kitokia. Pomidorų tyrė, pievagrybiai, pomidorai, anakardžių mocarela, prieskoniai, bazilikas arba rukola. Kaip pačią picą gaminti griliuje galite pažiūrėti čia.

Gimtadienio dieną prašė padaryti rožinio torto, todėl gaminau braškinį tortą. Jis mums patinka, nes yra gaivus ir žinoma nekeptas. Tokio torto labiausiai laukia visa šeima.

Savaitgalio stalas buvo kiek labiau nuklotas patiekalais. Buvo tiek, kad visi prikirtome sočiai. Desertas buvo tortas ir žinoma vynuogės.

Mini sumuštinukai iš avinžirnių, receptu pasidalinsiu kiek veliau, buvo super greitai suvalgyti.

Keptas kopūstas orkaitėje yra begalo skanus, skanu valgyti vieną arba su kepsneliais!

Oranžiniai avinžirnių kepsneliai.

Taip pat buvo agurkas, baltagūžio kopūsto salotos (jų receptas čia).

Šį tortą gaminom kartu su vaikais. Dukrytė išsirinko norimą formą, papuošimus. Pats tortas nekeptas, bananinis. Tačiau papuošimas nuoširdus vaikų. Abu vaikai puošė šį tortą, buvo begalo gražu žiūrėti, o ir visiems kas jį skanavo gyrėsi, kad jų puoštas tortas.

Toks kuklus tas mūsų gimtadienis, tačiau vaikų džiaugsmas pats svarbiausias.

Pavasario šventė (Velykos 2018)
819 614 Vegan Pipiras
Mano gimtadienio menių / 2018
1024 1024 Vegan Pipiras

Šiandieną nuo ankščiausio ryto žadino mane šeimyna sveikindama mane su gimimo diena! Smagu, kad džiaugiasi šia diena ne tik aš, bet jie visi. Gimtadienis vieną kartą metuose, todėl šią dieną visada žino, kad svarbiausias dalykas bus – tai tortas!

Kelios dienos prieš pranešus vaikams, kad bus gimtadienis, tai jau laukia tos dienos labiausiai. Puikiai supranta, kad tą dieną švęsime mes visi kartu su saldumynais ir sočiu patiekalu. Taigi atėjus šiam gimtadieniui, dalinuosi idėjomis (receptai bus kiek vėliau).

Taigi mūsų skanėstai buvo tokie!

1. Skanavome ką dažnai valgome, tai datules! Ne bet kokias, o šį kartą datules RAW šokolade. Ačiū už dovaną mieli draugai (Datulytės – kaip dukrytė sako!). Jų galite rasti datules.lt puslapyje!

2. Avižų batonėliai kepti orkaitėje! Super skanus pusryčiams! (Receptas vėliau).

3. Žinoma tortas! Juk gimtadieniui jis būtinas. Gaminome kaip visada nekeptą tortą kelių sluoksnių. (Receptas vėliau)

4. Pirmą kartą kepiau makaronų apkepą orkeiteje. Skonis pasiteisino puikiai, sočiai pavalgyti pats tas! (Receptas vėliau)

Beje, gimtadienio proga nuo šeimynėles gavau šią naują kepimo forma. Labai norėjau išbandyti šiandien pat! Ačiū Jums labai!

5. Ne esu kavos mėgėja, tačiau vieną kartą metuose leidžiu vyreliui pagaminti man skanią kavą. Tikrai labai skani, specialiai gaminama su Turkiškos kavos aparatu. Ant augalinio pieno pilame pagamintą kavą ir skanaujame su datulių sirupu! Tobulas skonis, jei žinai kokį pieną naudoti reikia.

Ši diena buvo saulėta pas mus Kaune, todėl nuotaika puiki! Tikiuosi pasisemsite ne vieną idėja iš mano puslapio savo gimtadienio šventei!

Šeimyninis piknikas Vilniuje / patarimai / receptas!
1024 765 Vegan Pipiras

Kalbant apie piknikus su šeima, tai dukrytė dažnai to prašo, todėl pasitaikius geram orui ir su reikalais vykus į Vilnių, tikslingai pasiėmėm valgyti, vykome į Bernardinų sodą pailsėti ir žinoma skaniai pavalgyti.

Esminis dalykas ką būtina turėti vykstant į gamtą su vaikais:

  • Vandens
  • Sotaus ir saldaus maisto
  • Lekštučių (daukartinio naudojimo)
  • Peilio (jei maistą reikia pjaustyti)
  • Šakučių? Tikrai nereikia, juk pirštais valgyti daug skaniau!
  • Drėgnų servetėlių
  • Pledo
  • Šiukšlių maišelio (jei būtų šiukšlių!)
  • Svarbiausia : nepamiršti gerą nuotaiką!

Tai pagrindiniai dalykai, kuriuos vykstant į pikniką turime! O ar tu turi?

Ką mes turėjome? Taip, daug kepsnelių, daug geltonų pomidorų, kanapių druskos, dž. duoniukų ir dž. bananų!

Pirmose nuotraukose matyti, kokį bokštą padarė iš kepsnelių mano dukrytė! Sakė viską suvalgys!

Piknikuose skaniausia valgyti su rankomis, mėgautis maistu ir džiaugtis vienu kitu.

 

Kepsnelių receptas paprastas :

Sudėtis:
500g avinžirnių (mirkytų 24val.)
1 jauna cukinija
6cm poro
2 a.š druskos
2 a.š pipirų
1 a.š soda + 2 v.š citrinos sultys
3 v.š miltų (tinka spelta, žalių grikių)
1 v.š prieskonių mišinio (etno – paukštienai)
6 vnt saulėja dž. pomidorų (mirkytų per naktį)
3 v.š konservuotų kukurūzų
Kepimui – aliejaus (naudojau eko rapsų)

Veiksmas:
Viską sudėti į virtuvini kombainą ir susmulkinti iki vientysos masės, tada įpilti kukurūzus ir gerai išmaišyti Į keptuvę įpilti aliejaus, palaukti kol įkais. Dėti su ledų šaukštu masės, prispausti ir kepti iš abiejų pusių. Iškeptus dėti ant rankšluostinio popieriaus, kad riebalų perteklius nuvarvėtų! Skanaus!

Vikite į piknikus ir jūs, kol dar geras oras! Skanių jums maisto įdėjų!

Viena maža diena Šventojoje
1024 765 Vegan Pipiras

Vieną dieną netikėtai su šeimynėlę atsidurėme Šventojoje. Joje nebuvome ilgai, tačiau vaikai pasidžiaugė smėliu / vandeniu, mes taip pat turėjome tokį džiaugsmą! Kai sužinojau, kad vyksime prie jūros, pirmą ką padariau, pradėjau gaminti valgyti iš to ką turime, tam, kad papildomai netektų išlaidauti! Lai prasideda mūsų džiaugsmai, ką mes valgėme!!!!

Pagaminau avižinių rutulėlių su sėklomis ir žemės riešutų sviesto sausainukų!

  

Vaikams paėmėm paskanauti naujųjų FRUPP batonėlių! Vaikai pamatė apsidžiaugė! Paskanavo jais, abu buvo laimingi, nes abiem skoniai labai patiko. Mes su vyrų paragavome po gabalėlį, taip pat patiko!

  

Turėjome ir kiek sotesnio maisto avinžirnių humuso, kurį valgėme kartu su nuplikytais brokoliais! Skonis tobulas!

Atsigerti paėmėm vandens paprasto,o prie jūros nešėmės RIRI kokosų vandens! Tikra atgaiva jis mums!

Tokia ta mūsų viena diena prie jūros. Paprasta, tačiau skani su savu maistu. Noriu paraginti visus, prieš vykstant būtinai pasigaminkite kažką valgyti, ką galima būtų įsidėti ir skanauti savo naminio maisto!

Dukrytės tortas (Nr. 2)
1024 755 Vegan Pipiras

20170407FullSizeRender-11-1 20170407FullSizeRender-9-1

Nekeptas sluoksniuotis!

Sudėtis:
Pagrindas:
1 puod. eko greitai paruošemų avižų dirbsnių (dobele.lt)
1 puod. kokoso drožlių
10 vnt datulių (datules.lt)
2 bananai

Pertepimas:
30 vnt datulių (datules.lt)
250g anakardžių (goodnuts.lt)
2 bananai
2 v.š eko kakavos
50g eko kokoso aliejaus

Viršus:
Kokoso drožlės (dažytos ciberžolę)
Liofilizuotos mėlynės (Frupp)
1 pak. kokoso užkandis su chia sėklomis (mixbox.lt)

Veiksmas:
Pagrindas: Datules ir bananus suplakti 1min kokteilinėje. Gautą masę sumaišyti su avižų dirbsniais ir kokoso drožlėmis.

Pertepimas: Datules, anakardžius, bananus, kakava ir kokoso aliejų suplakti iki vientysos masės kokteilinėje.

Į formą dėti pagrindą, pertepimą, pagrindą.. turi gautis apie tris sluoksnius, užbaigiant su pertepimu. Ant viršaus berti kokoso drožles, daryti gėlytes ir skaičių iš mėlynių,o gėlyčių žiedus iš kokoso rutulėlių.

Gautą tortą dėti į šaldytuvą keliom valandom. Pats skaniausias, kai palaikai šaldiklyje, gaunasi gaivus.

Skanaus!

20170407FullSizeRender-10-1

4m dukrytės gimtadienio tortas (1 variantas)
1024 765 Vegan Pipiras

20170406FullSizeRender-15 20170406FullSizeRender-8

Tai vienas iš gimtadienio dukrytės tortų. Tikras princesės tortas – taip įvardino ji pati, nes jis toks rožinis – raudonas. 🙂
Sudėtis:

Padas:

1,5 puod. žalių grikių mirkytų 6-8val. (ekofrisa)

1,5 puod. greito ruošimo eko avižų dirbsnių (dobele)

30g eko šalto spaudimo kokoso aliejaus 30 vnt nat. datulių (datules.lt)

Viršus:

250g anakardžių riešutų (goodnuts.lt)

70g eko šalto spaudimo kokoso aliejaus

10 vnt nat. datulių (datules.lt)

2 puod. mėlynių (naudojau šaldytas)

1 puod. vandens

Papuošta:

Liofilizuotomis braškėmis ir liofilizuotų braškiū batonėlių (FRUPP)
Silpnai sūditi kokoso ritinėliai (Mixbox.lt)

Veiksmas:

Padas:
Grikius nusunkti su „pieno maišeliu“. Avižų dribsnius dėti į kokteilinę ir sumalti iki miltų (2 greitis, 1 min.), išpilti iš kokteilinės. 0,5 puod. grikių pilti į kokteilinę, taip pat datules, kokoso aliejų ir su grustuvo pagalba sutrinti iki vientisos masės (3 greitis, kelios minutės) . Gautą masę sumaišyti su likusiais grikiais. Dėti į norimą formą, prispausti.

Viršus:
Anakaržius, aliejų, datules, mėlynes, vandenį pilti į kokteilinę ir su grustuvo pagalba suplakti iki vientisos masės (3-4 greitis, kelios minutes). Gautą masę dėti ant pagrindo.

Turint viršutinę dalį, galima papuošti uogomis, batonėliais ir kokoso ritinėliais. Dėti į šaldiklį 4val, aš dėjau į šaldiklį per naktį. Prieš atvykstant svečiams išėmiau iš jo, palaukiau kol atsileis nuo šonų kelias minutes ir išėmiau iš formos. Šaltas jis ypač gaivus, valgėme kaip ledus!

Skanaus!

20170406FullSizeRender-11 20170406FullSizeRender-8

Pavasario šventė 2017
1024 765 Vegan Pipiras

Pavasario šventė atėjo lauktai (o gal ne?). Tai mūsų antri metai be kiaušinių. Labai džiaugiamės, kad galime skaniai, sveikai ir mylint gamtą švesti šią šventę!

Įdomi ir kurpina staigmenų buvo ši diena, nes atsikėlus anksti – už lango buvo pilna sniego. Taip kėliausi, nes kepiau skanėstus kitiems. O jau kai prabudo šeimynėlė, dukrytė prašė ledų, tai pagaminau šrekiškų ledų, gardžiai suvalgėme visi. Sočiais pilvais galima buvo susitvarkyti namus. Prieš pietų miegą su vaikais spalvojome didžiulius „margučius“ į mūsų parodą.

20170415FullSizeRender-9

Po pietų miego pasiruošėm pavasario šventės stalą su skanėstais : avinžirnių kepsneliai (viejų spalvų margučiai) , salotos taip pat dviejų spalvų, duonelė, saulėgrąžų grietinę su „flor de sal“ druskosnamų druska, anakardžių „sūris“, daug vaisių iš snackbox.lt , taip pat kokia pavasario šventė be „kiaušinio“, tam skoniui suteikė druska „Kala namak“ (druskosnamai.eu). Gaminome ir nekeptą „margučio“ tortą gaminau su kakaviniu kremu, migdolų miltais (goodnuts.lt), papuoštą su razinomis (goodnuts.lt), džiovintu persimonu (goodnuts.lt), aguonomis, kokoso drožlėmis ir liofilizuotų žemuogių milteliais (supergarden).

20170415FullSizeRender-3 20170415FullSizeRender-12

Kepsnelius valgyti galėjome įvairiai, kaip sumuštinį su saulėgrąžų grietinę ir salotomis. Labiausiai mano vyrui patikęs dalykas tas, kad duona + saulėgrąžų grietinė + druska „Kala namak“ = valgytų kiekvieną dieną (duona su „kiaušiniu“) 🙂

20170415FullSizeRender-5 20170415FullSizeRender-6

Taip pat gaminome ir burgerių su anakardžių sūriu. Dieviška!!!

20170415FullSizeRender-8

Privalgius sočiai, vėliau ragavome vaisius. Buvome pažaisti kieme, vaikai labai norėjo sniege pabraidyti, tai sunkiai ėjo namo, kol nepasakiau, kad grįžę valgysime torto 😀 pašalę nosytes namuose šiltai skanavome tortą.

2017041520170416FullSizeRender-10

Tokia ta mūsų pavasario (žiemiška) diena buvo. Linkime gražaus jums likusio vakaro ir žinoma šiltų dienų. Ačiū, kad esate su Mumis 🙂 Šilti linkėjimai nuo Mūsų šeimynėles!

Šv. Kūčios ir Šv. Kalėdos pagal Pipirą 2016
768 1024 Vegan Pipiras

Atėjo netikėtai šventės, džiugauja širdis, kad jūsų tiek daug buvo kurie susidomėjo mano pirmuoju el. žurnalu su 12 patiekalų.

error: Content is protected !!