Šeima
Vegan pipiras tai augalinės mitybos maisto blogas internete. Sparčiai plintantis per visą internetą. Maisto blogą rašo vegan šeima, kurie yra veganais nuo 2016 02 09. Pipiro stipri palaikymo komanda, kuri yra iš trujų asmenų, tai pats geriausias vyras pasaulyje, maža princesė, mažasis princas ir mažiausias princas.
Čia rasite mūsų šeimos šventes!
Svarbu:
- Spustelėja ant video, žiūrėsite video tiesiogiai šiame puslapyje!
- Spustelėja ant pavadinimo nueisite į aprašymą!
Daugiau mūsų video youtube kanale čia.
Mano gimtadienio menių / 2018
http://veganpipiras.lt/wp-content/uploads/2018/02/Collage_Fotor2-1024x1024.jpg 1024 1024 Vegan Pipiras Vegan Pipiras http://veganpipiras.lt/wp-content/uploads/2018/02/Collage_Fotor2-1024x1024.jpgŠiandieną nuo ankščiausio ryto žadino mane šeimyna sveikindama mane su gimimo diena! Smagu, kad džiaugiasi šia diena ne tik aš, bet jie visi. Gimtadienis vieną kartą metuose, todėl šią dieną visada žino, kad svarbiausias dalykas bus – tai tortas!
Kelios dienos prieš pranešus vaikams, kad bus gimtadienis, tai jau laukia tos dienos labiausiai. Puikiai supranta, kad tą dieną švęsime mes visi kartu su saldumynais ir sočiu patiekalu. Taigi atėjus šiam gimtadieniui, dalinuosi idėjomis (receptai bus kiek vėliau).
Taigi mūsų skanėstai buvo tokie!
1. Skanavome ką dažnai valgome, tai datules! Ne bet kokias, o šį kartą datules RAW šokolade. Ačiū už dovaną mieli draugai (Datulytės – kaip dukrytė sako!). Jų galite rasti datules.lt puslapyje!
2. Avižų batonėliai kepti orkaitėje! Super skanus pusryčiams! (Receptas vėliau).
3. Žinoma tortas! Juk gimtadieniui jis būtinas. Gaminome kaip visada nekeptą tortą kelių sluoksnių. (Receptas vėliau)
4. Pirmą kartą kepiau makaronų apkepą orkeiteje. Skonis pasiteisino puikiai, sočiai pavalgyti pats tas! (Receptas vėliau)
Beje, gimtadienio proga nuo šeimynėles gavau šią naują kepimo forma. Labai norėjau išbandyti šiandien pat! Ačiū Jums labai!
5. Ne esu kavos mėgėja, tačiau vieną kartą metuose leidžiu vyreliui pagaminti man skanią kavą. Tikrai labai skani, specialiai gaminama su Turkiškos kavos aparatu. Ant augalinio pieno pilame pagamintą kavą ir skanaujame su datulių sirupu! Tobulas skonis, jei žinai kokį pieną naudoti reikia.
Ši diena buvo saulėta pas mus Kaune, todėl nuotaika puiki! Tikiuosi pasisemsite ne vieną idėja iš mano puslapio savo gimtadienio šventei!
Ekskursija į Kietaviškių ūkį
http://veganpipiras.lt/wp-content/uploads/2018/01/IMG_0647-1024x768.jpg 1024 768 Vegan Pipiras Vegan Pipiras http://veganpipiras.lt/wp-content/uploads/2018/01/IMG_0647-1024x768.jpgVisada mielai sutinkame aplankyti įmones, kurios yra mums artimos. Savaitgalį su vyreliu turėjome garbės dalyvauti Kietaviškių ūkio ekskursijoje.
Papasakojo ir parodė savo moderniausius daržovių ūkius, kurie tikrai yra nemaži! Ekskursija prasidėjo nuo apsirengimo ir rankų dezinfekavimo.
Nuėjus į salotyną, mums parodė, kur daiginamos sėklos, kaip auga nuo mažų salotėlių iki tų kur prekiauja parduotuvėje.
Pamatėme jų laistymo įrangą.
Salotas augina : garbanotasias, ąžuolalapes ir paprastas. O iš jų visų padaro ir asorti. Iš pasakojimo supratau, kad tos ąžuolalapės yra pačios naudingiausios, turinčios daugiausiai vitaminų.
Nuėjome apžiūrėti ir agurkų! Agurkų rojus didelis ir aukštas!
Agurkai auginami kokose, ne žemėse.
Užaugina be chemijos, o atsirandant kenkėjams, greitai naikina su biodinaminėmis apsaugos priemonėmis. Nors kaip minėjo kenkėjų pasitaiko ypač retai, mat gerai prižiūrimi agurkai yra.
Agurkus augina įdomiai! Ant vieno lapo auga vienas ilgavaisius agurkas. Nuskinus agurką, kartu su lapu. Toks patarimas galioja ir trumpavaisiams agurkams.
Nuotraukos prie agurkų vyrelis nenorėjo, mat jis jų nevalgo, sakė čia ne mano draugai (laukė pomidorų)
Pomidorų derlius baigėsi gruodžio mėnesį. Juos augina 3 kartus per metus! Laukti teks dabar pavasario, kada bus, o jų rūšių daug! Turėsite iš ko rinktis.
Beje pomidorus užmezga kamanių aviliai.
Gavau naudingą patarimą, pomidorus reikia rinktis kietesnius. Jei jie yra su šakelėmis – valgyti nuo šakelės galo, nes jie labiausiai sunokę yra. Taip pat nelaikyti šaldytuve.
Svarbi informacija ta, kad jie neturi kur sandėliuoti, todėl produkcija yra šviežiai vežama. Prekybos centrų kaltė, kad jums negražia produkciją pateikia.
Noriu padėkoti Kietaviškiams už kvietimą aplankyti jūsų šiltnamius žiemą.
Dabar lauksime kito kvietimo, kai pamatyti galėsime augančius pomidorus!
Ačiū už priėmimą, už naudingą informaciją ir žinoma už vaišias!
Šeimyninis piknikas Vilniuje / patarimai / receptas!
http://veganpipiras.lt/wp-content/uploads/2017/08/2017.08.11-FullSizeRender-4-1024x765.jpg 1024 765 Vegan Pipiras Vegan Pipiras http://veganpipiras.lt/wp-content/uploads/2017/08/2017.08.11-FullSizeRender-4-1024x765.jpgKalbant apie piknikus su šeima, tai dukrytė dažnai to prašo, todėl pasitaikius geram orui ir su reikalais vykus į Vilnių, tikslingai pasiėmėm valgyti, vykome į Bernardinų sodą pailsėti ir žinoma skaniai pavalgyti.
Esminis dalykas ką būtina turėti vykstant į gamtą su vaikais:
- Vandens
- Sotaus ir saldaus maisto
- Lekštučių (daukartinio naudojimo)
- Peilio (jei maistą reikia pjaustyti)
- Šakučių? Tikrai nereikia, juk pirštais valgyti daug skaniau!
- Drėgnų servetėlių
- Pledo
- Šiukšlių maišelio (jei būtų šiukšlių!)
- Svarbiausia : nepamiršti gerą nuotaiką!
Tai pagrindiniai dalykai, kuriuos vykstant į pikniką turime! O ar tu turi?
Ką mes turėjome? Taip, daug kepsnelių, daug geltonų pomidorų, kanapių druskos, dž. duoniukų ir dž. bananų!
Pirmose nuotraukose matyti, kokį bokštą padarė iš kepsnelių mano dukrytė! Sakė viską suvalgys!
Piknikuose skaniausia valgyti su rankomis, mėgautis maistu ir džiaugtis vienu kitu.
Kepsnelių receptas paprastas :
Sudėtis:
500g avinžirnių (mirkytų 24val.)
1 jauna cukinija
6cm poro
2 a.š druskos
2 a.š pipirų
1 a.š soda + 2 v.š citrinos sultys
3 v.š miltų (tinka spelta, žalių grikių)
1 v.š prieskonių mišinio (etno – paukštienai)
6 vnt saulėja dž. pomidorų (mirkytų per naktį)
3 v.š konservuotų kukurūzų
Kepimui – aliejaus (naudojau eko rapsų)
Veiksmas:
Viską sudėti į virtuvini kombainą ir susmulkinti iki vientysos masės, tada įpilti kukurūzus ir gerai išmaišyti Į keptuvę įpilti aliejaus, palaukti kol įkais. Dėti su ledų šaukštu masės, prispausti ir kepti iš abiejų pusių. Iškeptus dėti ant rankšluostinio popieriaus, kad riebalų perteklius nuvarvėtų! Skanaus!
Vikite į piknikus ir jūs, kol dar geras oras! Skanių jums maisto įdėjų!
Viena maža diena Šventojoje
http://veganpipiras.lt/wp-content/uploads/2017/07/2017.07.16FullSizeRender-8-1024x765.jpg 1024 765 Vegan Pipiras Vegan Pipiras http://veganpipiras.lt/wp-content/uploads/2017/07/2017.07.16FullSizeRender-8-1024x765.jpgVieną dieną netikėtai su šeimynėlę atsidurėme Šventojoje. Joje nebuvome ilgai, tačiau vaikai pasidžiaugė smėliu / vandeniu, mes taip pat turėjome tokį džiaugsmą! Kai sužinojau, kad vyksime prie jūros, pirmą ką padariau, pradėjau gaminti valgyti iš to ką turime, tam, kad papildomai netektų išlaidauti! Lai prasideda mūsų džiaugsmai, ką mes valgėme!!!!
Pagaminau avižinių rutulėlių su sėklomis ir žemės riešutų sviesto sausainukų!
Vaikams paėmėm paskanauti naujųjų FRUPP batonėlių! Vaikai pamatė apsidžiaugė! Paskanavo jais, abu buvo laimingi, nes abiem skoniai labai patiko. Mes su vyrų paragavome po gabalėlį, taip pat patiko!
Turėjome ir kiek sotesnio maisto avinžirnių humuso, kurį valgėme kartu su nuplikytais brokoliais! Skonis tobulas!
Atsigerti paėmėm vandens paprasto,o prie jūros nešėmės RIRI kokosų vandens! Tikra atgaiva jis mums!
Tokia ta mūsų viena diena prie jūros. Paprasta, tačiau skani su savu maistu. Noriu paraginti visus, prieš vykstant būtinai pasigaminkite kažką valgyti, ką galima būtų įsidėti ir skanauti savo naminio maisto!
Dukrytės tortas (Nr. 2)
http://veganpipiras.lt/wp-content/uploads/2017/04/20170407FullSizeRender-11-1-1-1024x755.jpg 1024 755 Vegan Pipiras Vegan Pipiras http://veganpipiras.lt/wp-content/uploads/2017/04/20170407FullSizeRender-11-1-1-1024x755.jpg
Nekeptas sluoksniuotis!
Sudėtis:
Pagrindas:
1 puod. eko greitai paruošemų avižų dirbsnių (dobele.lt)
1 puod. kokoso drožlių
10 vnt datulių (datules.lt)
2 bananai
Pertepimas:
30 vnt datulių (datules.lt)
250g anakardžių (goodnuts.lt)
2 bananai
2 v.š eko kakavos
50g eko kokoso aliejaus
Viršus:
Kokoso drožlės (dažytos ciberžolę)
Liofilizuotos mėlynės (Frupp)
1 pak. kokoso užkandis su chia sėklomis (mixbox.lt)
Veiksmas:
Pagrindas: Datules ir bananus suplakti 1min kokteilinėje. Gautą masę sumaišyti su avižų dirbsniais ir kokoso drožlėmis.
Pertepimas: Datules, anakardžius, bananus, kakava ir kokoso aliejų suplakti iki vientysos masės kokteilinėje.
Į formą dėti pagrindą, pertepimą, pagrindą.. turi gautis apie tris sluoksnius, užbaigiant su pertepimu. Ant viršaus berti kokoso drožles, daryti gėlytes ir skaičių iš mėlynių,o gėlyčių žiedus iš kokoso rutulėlių.
Gautą tortą dėti į šaldytuvą keliom valandom. Pats skaniausias, kai palaikai šaldiklyje, gaunasi gaivus.
Skanaus!
4m dukrytės gimtadienio tortas (1 variantas)
http://veganpipiras.lt/wp-content/uploads/2017/04/20170406FullSizeRender-15-1-1024x765.jpg 1024 765 Vegan Pipiras Vegan Pipiras http://veganpipiras.lt/wp-content/uploads/2017/04/20170406FullSizeRender-15-1-1024x765.jpg
Tai vienas iš gimtadienio dukrytės tortų. Tikras princesės tortas – taip įvardino ji pati, nes jis toks rožinis – raudonas. 🙂
Sudėtis:
Padas:
1,5 puod. žalių grikių mirkytų 6-8val. (ekofrisa)
1,5 puod. greito ruošimo eko avižų dirbsnių (dobele)
30g eko šalto spaudimo kokoso aliejaus 30 vnt nat. datulių (datules.lt)
Viršus:
250g anakardžių riešutų (goodnuts.lt)
70g eko šalto spaudimo kokoso aliejaus
10 vnt nat. datulių (datules.lt)
2 puod. mėlynių (naudojau šaldytas)
1 puod. vandens
Papuošta:
Liofilizuotomis braškėmis ir liofilizuotų braškiū batonėlių (FRUPP)
Silpnai sūditi kokoso ritinėliai (Mixbox.lt)
Veiksmas:
Padas:
Grikius nusunkti su „pieno maišeliu“. Avižų dribsnius dėti į kokteilinę ir sumalti iki miltų (2 greitis, 1 min.), išpilti iš kokteilinės. 0,5 puod. grikių pilti į kokteilinę, taip pat datules, kokoso aliejų ir su grustuvo pagalba sutrinti iki vientisos masės (3 greitis, kelios minutės) . Gautą masę sumaišyti su likusiais grikiais. Dėti į norimą formą, prispausti.
Viršus:
Anakaržius, aliejų, datules, mėlynes, vandenį pilti į kokteilinę ir su grustuvo pagalba suplakti iki vientisos masės (3-4 greitis, kelios minutes). Gautą masę dėti ant pagrindo.
Turint viršutinę dalį, galima papuošti uogomis, batonėliais ir kokoso ritinėliais. Dėti į šaldiklį 4val, aš dėjau į šaldiklį per naktį. Prieš atvykstant svečiams išėmiau iš jo, palaukiau kol atsileis nuo šonų kelias minutes ir išėmiau iš formos. Šaltas jis ypač gaivus, valgėme kaip ledus!
Skanaus!
Pavasario šventė 2017
http://veganpipiras.lt/wp-content/uploads/2017/04/20170415FullSizeRender-9-1-1024x765.jpg 1024 765 Vegan Pipiras Vegan Pipiras http://veganpipiras.lt/wp-content/uploads/2017/04/20170415FullSizeRender-9-1-1024x765.jpgPavasario šventė atėjo lauktai (o gal ne?). Tai mūsų antri metai be kiaušinių. Labai džiaugiamės, kad galime skaniai, sveikai ir mylint gamtą švesti šią šventę!
Įdomi ir kurpina staigmenų buvo ši diena, nes atsikėlus anksti – už lango buvo pilna sniego. Taip kėliausi, nes kepiau skanėstus kitiems. O jau kai prabudo šeimynėlė, dukrytė prašė ledų, tai pagaminau šrekiškų ledų, gardžiai suvalgėme visi. Sočiais pilvais galima buvo susitvarkyti namus. Prieš pietų miegą su vaikais spalvojome didžiulius „margučius“ į mūsų parodą.
Po pietų miego pasiruošėm pavasario šventės stalą su skanėstais : avinžirnių kepsneliai (viejų spalvų margučiai) , salotos taip pat dviejų spalvų, duonelė, saulėgrąžų grietinę su „flor de sal“ druskosnamų druska, anakardžių „sūris“, daug vaisių iš snackbox.lt , taip pat kokia pavasario šventė be „kiaušinio“, tam skoniui suteikė druska „Kala namak“ (druskosnamai.eu). Gaminome ir nekeptą „margučio“ tortą gaminau su kakaviniu kremu, migdolų miltais (goodnuts.lt), papuoštą su razinomis (goodnuts.lt), džiovintu persimonu (goodnuts.lt), aguonomis, kokoso drožlėmis ir liofilizuotų žemuogių milteliais (supergarden).
Kepsnelius valgyti galėjome įvairiai, kaip sumuštinį su saulėgrąžų grietinę ir salotomis. Labiausiai mano vyrui patikęs dalykas tas, kad duona + saulėgrąžų grietinė + druska „Kala namak“ = valgytų kiekvieną dieną (duona su „kiaušiniu“) 🙂
Taip pat gaminome ir burgerių su anakardžių sūriu. Dieviška!!!
Privalgius sočiai, vėliau ragavome vaisius. Buvome pažaisti kieme, vaikai labai norėjo sniege pabraidyti, tai sunkiai ėjo namo, kol nepasakiau, kad grįžę valgysime torto 😀 pašalę nosytes namuose šiltai skanavome tortą.
Tokia ta mūsų pavasario (žiemiška) diena buvo. Linkime gražaus jums likusio vakaro ir žinoma šiltų dienų. Ačiū, kad esate su Mumis 🙂 Šilti linkėjimai nuo Mūsų šeimynėles!
Šv. Kūčios ir Šv. Kalėdos pagal Pipirą 2016
http://veganpipiras.lt/wp-content/uploads/2016/12/IMG_20161224_101304-7-768x1024.jpg 768 1024 Vegan Pipiras Vegan Pipiras http://veganpipiras.lt/wp-content/uploads/2016/12/IMG_20161224_101304-7-768x1024.jpgAtėjo netikėtai šventės, džiugauja širdis, kad jūsų tiek daug buvo kurie susidomėjo mano pirmuoju el. žurnalu su 12 patiekalų.