Orkaitėje troškinti grikiai su raugintais kopūstais
http://veganpipiras.lt/wp-content/themes/adone/images/empty/thumbnail.jpg 150 150 Vegan Pipiras Vegan Pipiras http://veganpipiras.lt/wp-content/themes/adone/images/empty/thumbnail.jpgMėgstu gaminti maista greitai ir skaniai, o ypač patinka gaminti viename inde. Tokiame inde reikia visus maisto ingridientus sudėti ir žinoma pašauti į įkaitintą orkaitę / iškepti!
Reikės:
600g grikių
1,7l filtruoto vandens
4 vnt svogūnų
0,5 a.š himalajų druskos
2 v.š prieskonių su alyvuogėmis
4 v.š + 2 v.š alyvuogių aliejaus
1l smulkiai pjaustyto kopūsto
1kg raugintų kopūstų
Tikrai labai skanu! Nustebino puikus skonis, visai šeimynai patiko, tikiu patiks ir jums!
Veiksmas:
- Grikius pasverkite, nuplaukite ir užpilti verdančiu vandeniu servofiks inde (taip jie išvirs).
- Palikti stovėti apie 20min.
- Įkaitinkite orkaitę 200 temp.
- Išvirus grikiams nupilkite vandenį, palikite servofiks inde grikius toliau.
- Sukapokite turbiuku svogūnus, dėkite ant grikių.
- Berkite druskos, pilkite aliejaus, berkite taip pat ir prieskonius.
- Gerai išmaišykite.
- Imkite didelį 5,7l UltraPro kepimo indą.
- Dėkite ant dugno kopūstus, grikius, raugintus kopūstus, grikius… taip dėkite, kai būtų rauginti kopūstai ant viršaus.
- Pilkite aliejų.
- Uždenkite dangtį, pašaukite į įkaitintą orkaitę.
- Kepkite apie 40min.
- Įškepus patiekite!
Skanaus!
Trumpas video iš maisto gaminimo. Skanių atradimų!