Avižinių dirbsnių duona
Sudėtis:
1 puod. avižų pienui (1 puod. pilno grūdo avižų dirbsnių (Dobele) ir 3 puod. vandens)
1 puod. datulių vandens
1 v.š sodos
2 v.š obuolių acto
2 saujos saulėje džiovintų razinų (goodnuts.lt)
2 puod. žalių grikių miltų (Ekofrisa)
3 puod. pilno grūdo avižų dirbsnių (Dobele)
Veiksmas:
Avižų dirbsnius (3 puod.) sumalti kokteilinėje. Pasigaminti avižų pieną – avižų dirbsnius kartu su vandeniu suplakti kokteilinėje su smoothie programa! Pieno likutį panaudokite kitiems kepiniams!).
Į daugiafunkcinį mikserį pilti pieną, vandenį, sodą nugesintą actu ir išmaišyti. Į skystąją dalį pilti miltus ir išmaišyti (4-5 greičiu). Išmaišius masę pilti razinas ir jau su mentele pamaišyti. Įkaitinti orkaitę iki 180temp., kepti 35-45min.
Skanaus!
Viktorija
Kas tai – datuliu vanduo?