Samosa su obuoliais ir bruknėmis
Samosa, tai pyragėlis populiarus Indijoje, tačiau jie įprastai kepami yra aliejuje. Šį kartą pyragėliai kepti orkaitėje su obuolių ir bruknių „uogienę”. Pyragėlių išėjo 8 vnt didelių, labai skanių! Kepsim dar kartą tikrai!
Bruknės ir obuoliai, kažkas nerealaus skonio! Tikrai rekomenduojame išbandyti ir jums!
Receptas:
1/4 pak. eko kokoso margarino
1/4 puod. cukranendrių nerafinuoto cukraus
1/4 filtruoto vandens
2 a.š kepimo miltelių
4 puod. spelta baltų miltų
4 v.š juodų sezamo sėklų
2 a.š ciberžolės
Įdaras:
7 obuoliai
2 v.š cukranendrių nerafinuoto cukraus
4-5 v.š eko bruknių tyrės
Veiksmas:
1. Į daugiafunkcinį mikserį dėkite margarino, cukrų ir gerai išmaišykite.
2. Berkite sijotus miltus, kepimo miltelius, sezamo sėklas, ciberžolę ir vėl pamaišykite.
3. Pilkite vandens, minkykite tešlą. Iki kol gausis vientisa masė.
4. Į keptuvę dėkite pjaustytus obuolius, bruknių tyrę, cukrų ir pašildykite, kol obuoliai paminkštės.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
6. Tešlą padalinkite į 8 dalis, kočiokite (jei reikia paimkite papildomai miltų ant stalo) ir dėkite įdaro. Užlenkite kraštus, kaip kibinams.
7. Šaukite į orkaitę, kepkite 180temp. 30-35min.
Skanaus!
Parašykite komentarą