Žalių lęšių rutuliukai
Iš visų lęšių galima pasigaminti kepsnelius / rutuliukus. Šį kartą dalinuosi lęšių rutuliukais. Puikiai tinka skanauti vakarienei, ar pietums į darbą!
Šiuos kepsnelius galite pamatyti pirmame video : Ką mes valgėme per dieną Nr.1
Receptas: 250g lęšių žalių
250g brokolio
3 vnt pomidorų
2 a.š rūkytos paprikos miltelių
1 a.š kajeno pipiro
1-1,5 a.š druskos „Alpen bergkern”
0,5 ir 0,25 puod. duonos trupinių
pundelus svogūno laiškų
Kepimui naudojau – eko saulėgrąžų aliejų
Patiekimui:
1 pekino kopūsto
3 vnt pomidorų
pundelus svogūno laiškų
50g rukolos
4 v.š saulėgrąžų grietinės
pipirų
druska „Alpen bergkern” sezamo sėklų
Veiksmas:
1. Lęšius mirkyti 24val, kartais pakeičiant vandenį. Tada perplauti, nusausinti.
2. Į S formos smulkintuvą dėkite lęšius, pomidorus, brokolį, prieskonius ir susmulkinkite iki vientisos masės.
3. Įmaišykite duonos trupinius.
4. Svogūną susmulkinkite smulkiai, dėkite į masę ir gerai išmaišykite.
5. Dėkite masę su „ledų” šaukštu į įkaitintą keptuvę su nedideliu kiekiu riebalų, kepkite iš abiejų pusių.
6. Nusausinkite ant rankšluostinio popieriaus. Salotos:
7. Nuplaukite atskirai kiekvieną lapą pekino kopūsto, nusausinkite, supjaustykite.
8. Į dubenį dėkite smulkintus svogūno laiškus, rukolą, grietinę, prieskonius ir išmaišykite.
9. Patiekite salotas su kepsneliais, ant viršaus berkite sezamo sėklų.
Skanaus!
Parašykite komentarą