Žalių lęšių rutuliukai

768 1024 Vegan Pipiras

Iš visų lęšių galima pasigaminti kepsnelius / rutuliukus. Šį kartą dalinuosi lęšių rutuliukais. Puikiai tinka skanauti vakarienei, ar pietums į darbą!

Šiuos kepsnelius galite pamatyti pirmame video :  Ką mes valgėme per dieną Nr.1

Receptas: 250g lęšių žalių

250g brokolio

3 vnt pomidorų

2 a.š rūkytos paprikos miltelių

1 a.š kajeno pipiro

1-1,5 a.š druskos „Alpen bergkern”

0,5 ir 0,25 puod. duonos trupinių

pundelus svogūno laiškų

Kepimui naudojau – eko saulėgrąžų aliejų

Patiekimui:

1 pekino kopūsto

3 vnt pomidorų

pundelus svogūno laiškų

50g rukolos

4 v.š saulėgrąžų grietinės

pipirų

druska „Alpen bergkern” sezamo sėklų

Veiksmas:

1. Lęšius mirkyti 24val, kartais pakeičiant vandenį. Tada perplauti, nusausinti.

2. Į S formos smulkintuvą dėkite lęšius, pomidorus, brokolį, prieskonius ir susmulkinkite iki vientisos masės.

3. Įmaišykite duonos trupinius.

4. Svogūną susmulkinkite smulkiai, dėkite į masę ir gerai išmaišykite.

5. Dėkite masę su „ledų” šaukštu į įkaitintą keptuvę su nedideliu kiekiu riebalų, kepkite iš abiejų pusių.

6. Nusausinkite ant rankšluostinio popieriaus. Salotos:

7. Nuplaukite atskirai kiekvieną lapą pekino kopūsto, nusausinkite, supjaustykite.

8. Į dubenį dėkite smulkintus svogūno laiškus, rukolą, grietinę, prieskonius ir išmaišykite.

9. Patiekite salotas su kepsneliais, ant viršaus berkite sezamo sėklų.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!