Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Žalių lęšių rutuliukai

768 1024 Vegan Pipiras

Iš visų lęšių galima pasigaminti kepsnelius / rutuliukus. Šį kartą dalinuosi lęšių rutuliukais. Puikiai tinka skanauti vakarienei, ar pietums į darbą!

Šiuos kepsnelius galite pamatyti pirmame video :  Ką mes valgėme per dieną Nr.1

Receptas: 250g lęšių žalių

250g brokolio

3 vnt pomidorų

2 a.š rūkytos paprikos miltelių

1 a.š kajeno pipiro

1-1,5 a.š druskos „Alpen bergkern“

0,5 ir 0,25 puod. duonos trupinių

pundelus svogūno laiškų

Kepimui naudojau – eko saulėgrąžų aliejų

Patiekimui:

1 pekino kopūsto

3 vnt pomidorų

pundelus svogūno laiškų

50g rukolos

4 v.š saulėgrąžų grietinės

pipirų

druska „Alpen bergkern“ sezamo sėklų

Veiksmas:

1. Lęšius mirkyti 24val, kartais pakeičiant vandenį. Tada perplauti, nusausinti.

2. Į S formos smulkintuvą dėkite lęšius, pomidorus, brokolį, prieskonius ir susmulkinkite iki vientisos masės.

3. Įmaišykite duonos trupinius.

4. Svogūną susmulkinkite smulkiai, dėkite į masę ir gerai išmaišykite.

5. Dėkite masę su „ledų“ šaukštu į įkaitintą keptuvę su nedideliu kiekiu riebalų, kepkite iš abiejų pusių.

6. Nusausinkite ant rankšluostinio popieriaus. Salotos:

7. Nuplaukite atskirai kiekvieną lapą pekino kopūsto, nusausinkite, supjaustykite.

8. Į dubenį dėkite smulkintus svogūno laiškus, rukolą, grietinę, prieskonius ir išmaišykite.

9. Patiekite salotas su kepsneliais, ant viršaus berkite sezamo sėklų.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.