Nektarinų pyragas
Gavome nemažai nektarinų iš Snackbox vaisių dėžės, todėl turėjome proga pabandyti pagaminti pyragą iš jų. Niekada ne esu bandžiusi gaminti, todėl buvo ypač įdomu kaip pavyks pagaminti man ji. Tačiau paragavusi likau nustebinta geru skoniu. Šį pyragą skanavo ir draugai, kuriems taip pat patiko! Smagu, kai įvertina tave ir tavo kūrybą. 🙂
Receptas:
Įdaras
4 nektarinai
2-3 v.š cukranendrių nerafinuoto cukraus
Tešla
3 puod. spelta baltų miltų
1/4 puod. rapsų aliejaus (tinka ir kokoso)
1/4 puod. filtruoto vandens
1/2 puood. avižų pieno (naudojau naminį)
3 v.š cukranendrių nerafinuoto cukraus
2 v.š kepimo miltelių (naudojau naminius)
Veiksmas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
2. Nektarinus supjaustyti, ant jų pilti cukraus, išmaišyti ir palikti pastovėti.
3. Į daugiafukcinį mikserį pilkite sijotus miltus, aliejų ir išmaišykite.
4. Į trupinius berkite cukrų, kepimo miltelius, pilkite vandenį, pieną – suminkykite tešlą.
5. Iš gautos tešlos iškočiokite didelį blyną.
6. Perkelkite ant kepimo popieriaus (kuriame jau kepsite).
7. Į vidurį berkite nektarinus.
8. Paskirstykite juos per tešlą, paliekant nuo šonų 3-4cm.
9. Užlenkite kraštus ir patepkite vandeniu.
10. Šaukite į orkaitę 180temp, kepkite apie 35-40min.
11. Atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus!
Parašykite komentarą