Traiškytos šviežios bulvytės
Ką jau ką, tačiau tokios bulvės ypač skanios! Valgyčiau kiekvieną dieną, jei tik galėčiau. Tačiau norisi ir kito sveikiasnio maisto. Šios traiškytos bulvytės ypač tinka prie šaltibarščių, salotų, kas mėgsta galite naudoti ir prie kepsnelių.
Sudėtis:
1 kg šviežių bulvių
Keli šaukštai rapsų aliejaus
Žiūpsnelis druskos
1 a.š kmynų
Veiksmas:
1. Bulves gerai nuplauti ir pašveisti šveistuku.
2. Dėti į puodą su verdančiu vandeniu ir virti apie 20min, kol jos išvirs.
3. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
4. Bulvės išimti iš vandens, dėti ant kepimo popieriaus.
5. Šakutės pagalba sutraiškyti bulves.
6. Ant viršaus patepti aliejaus, berti druską, kmynus.
7. Šauti į orkaitę ir kepti su vėjeliu 15-20min.
Skanaus!
Parašykite komentarą