Pupelių salotos

768 1024 Vegan Pipiras

Ką mano mėgsta sūnelis, tai mėgsta! Pamatęs bet kur parduotuvėje pupeles, šaukia „pupu”. Taip, jis pupeles labai mėgsta. Kadangi dar pupelių čia Kaune neradau skanių, tiksliau dar neturėjo paskutinį kartą kaip ieškojau moteriškė. Tai mano mama nuperka iš Panevėžio ir atveža arba įdeda į siuntinuką kartu su šviežiai kepta jos duonele. 🙂 Taigi, šis receptukas mano sūnelio mėgstamas, paprastas, bet svarbiausia, kad yra pupų jose. 😀

Namuose atsirado nauji įrankiai, pagaminti iš kokoso palmių medžio. Tai dabar tik iš šių įrankių ir valgome (šaukštų ir šakučių). Neatsiejama ir kokoso dubenėliai, kuriuos naudojame salotoms, ledams, tirštiems kokteiliams su pabarstukais, užkandžiams ir panašiai. Kviečiame ir jus įsigyti ir naudoti kokoso produktus, kurie yra sveiki tiek žmogui tiek gamtai. Norintys rašykite mums čia.

Receptas:
1/2 baltagūžio kopūsto
2 puod. jau išvirtų baltų pupelių
punelis svogūno laiškų
keli šaukštai saulėgrąžų grietinės
krapų
pipirų
druskos
nat. sezamo sėklų

Veiksmas:
1. Baltagūžį kopūstą susmulkinti.
2. Susmulkinkite svogūno laiškus.
3. Į dubenį pilkite kopūstą ir rankų pagalbą išminkykite, kad jis išleistų savo sulčių.
4. Berkite pupeles, svogūno laiškus, dėkite grietinės, prieskonių ir išmaišykite.
5. Dėkite į kokoso dubenėlius, o ant viršaus berkite sezamo sėklų.
6. Maistas bus dar gardesnis, jei skanaukite su kokoso palmių šakute!

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!