Morkų blynai
Po morkų sulčių esančias morkų iš spaudus stengiuosi visada kažkur panaudoti. Pvz į salotas, kepsnelius, duoniukus ar tiesiog blynus. Šį kartą atėjo eilė blynams, šeimyna liko sužavėta, labai jiems patiko! 🙂
Recepte naudojau Amrita Planet produktus : goji, šilkmedžio uogas, kedro riešutus ir agave sirupą! Apsipirk ir tu iš čia :
Receptas:
3 puod. spalta baltų miltų
2 v.š kepimo miltelių
3 puod. filtruoto vandens
2 v.š agave sirupo
3 puod. morkų iš spaudų
Kepta – su lašeliu kokoso aliejaus
Patiekimui:
Kokoso jogurtas
linų sėmenys
goji uogos
šilkmedžio uogos
kedro riešutai
naminis šokoladas
Veiksmas:
1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
2. Vandenį sumaišykite su sirupu.
3. Į Miltų mišinį pilkite vandens, išmaišykite.
4. Įmaišykite morkų iš spaudų.
5. Kepkite ant vidutinės ugnies su lašeliu riebalų.
Patiekite:
7. Ant blynų dėkite po šaukštą jogurto.
8. Berkite tarkuoto šokolado.
9. Šilkmedžio uogas, linų sėmenis, goji uogas ir kedro riešutus.
Skanaus!
Gintarė
O ką daryti, jei nori tokių blynų, bet neturi nei išspaudų, nei sulčiaspaudės? 🙂 turiu kombaine tarkių gaminimo funkciją, gal su ja sutarkuoti morkas? Jas tuomet nusunkti?
Pipiras
Sveiki, blynai bus tada kitokie, išspaudos tai morkos labai sausos.. 🙂