Macaroons
Tikrieji macarons manes nėra sužavėja. Tačiau pasigaminti pačiai, naminius nekeptus macarons tikrai norėjau. Gaminau šiuos iš kokoso drožlių su aplietu / pateptu RAW naminiu šokoladu – kurį vaikai ypač mėgsta!
Šiam receptui naudojau Amrita planet produktus (kokoso drožles, migdolų miltus, agave sirupą, chia sėklas, kuriuos galite rasti čia.
Receptas:
2 puod. kokoso drožlių
1 puod. migdolų miltų
2 v.š chia sėklų
1/4 ir 1/8 filtruoto vandens
4 v.š tirpinto kokoso aliejaus
3 v.š agave sirupo
1/3puod. naminio šokolado (kakavos sviestas, kakava ir agave sirupas)
Veiksmas:
1. Kokoso drožles sumaišyti su migdolų miltais, chia sėklomis.
2. Vandenį sumaišyti su aliejumi, sirupu.
3. Sausą dalį sumaišyti su skista dalimi.
4. Imkite ledų šaukštą ir formuokite „rutulėlius”.
5. Dėkite į šaldytuvą apie 1 val, kol sutvirtės.
6. Kiekvieną „rutulėlį” dėkite dugnu į šokoladą (jis iškarto prilimpa ir sutvirtėja).
7. Viršų apliekite šokolado likučiu.
8. Dėkite į šaldytuvą 30min.
Skaniausia valgyti dar šaltus.
Skanaus!
Parašykite komentarą