„Sviestiniai” sausainiai su cinamonu
Ko jau ko, tačiau nei aš su Nerijum nei vaikai neatsisakys tokių skanių sausainių. Jie išties yra puikaus skonio! Vos tik atvėsus vaikai jau rankose turėjo savo kokoso dubenėlį ir laukė kol padalinsiu po lygiai sausainių. 🙂 🙂 🙂 🙂
Reikia:
3 puod. spalta baltų miltų
1/2 puod. eko saulėgrąžų aliejaus (naudojau be kvapo)
1/2 puod. eko ryžių – migdolų pieno
2 v.š kepimo miltelių
3 v.š rudo nerafinuoto cukranendrių cukraus
Viršus:
1 v.š rudo nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 v.š ceilono cinamono
Veiksmas:
1. Į dubenį berkite miltus, cukrų ir kepimo miltelius.
2. Išmaišykite.
3. Į miltų mišinį pilkite aliejų, išmaišykite / išminkykite, kad būtų trupiniai.
4. Į gautus trupinius, pilkite pieną, suminkykite tešlą.
5. Įkaitinkite orkaitę 180 temp.
6. Iškočiokite 0,5-0,7 cm storio tešlą, dėkite norimas formas ir darykite sausainius.
7. Dėkite padarytus sausainius ant sviestinio popieriaus.
8. Viršų patepkite vandeniu.
9. Berkite cukraus ir cinamono.
10. Kepkite orkaitėje apie 20min.
11. Atvėsinkite ant grotelių!
Patiekta mūsų mylimuose kokoso dubenėliuose, nori ir tu? Parašyk mums virtuve@veganpipiras.lt
Skanaus!
Parašykite komentarą