Itališki sausainiai biscotti (vegan versija)

768 1024 Vegan Pipiras

Pirmą kartą apie tokius sausainius sužinojau 2011 metais, kai dar žiūrėdavau įdėmiai Beatos virtuvės video per TV. Pagal jos receptą gamindavau ir visus džiugindavau, nes jie pasakiško skonio. Jie būdavo su dž. slyvomis ir dž. abrikosais, kartais įdėdavau ir riešutų.

Atsitiktinai esant pas mama sugalvojau pabandyti su dž. vaisiais biscotti sausainius tik vegan versija. Likau labai nustebusi, kad man pavyko, jie labai gardūs yra! 🙂

Receptas:

3 puod. spelta baltų miltų
4 v.š nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 v.š vanilinio cukraus
1 v.š kepimo miltelių
2 v.š su kaupu kambario temp. kokoso aliejaus
10 vnt dž. abrikosų (nuplautų, pamirkytų bent 30min ir nusausintų)
1 sauja dž. spanguolių (nuplautų / nusausintų)
1 puod. šalto vandens

Veiksmas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
2. Į dubenį berkite sijotus miltus, cukrų, van. cukrų, kepimo miltelius ir išmaišykite.
3. Dėkite kokoso aliejų ir išmaišykite / išminkykite, kad būtų trupinukai.
4. Į miltų mišinį berkite smulkintus abrikosus, spanguoles.
5. Pilkite vandenį ir suminkykite tešlą.
6. Tešlą padalinkite į dvi dalis.
7. Iš gautos tešlos darykite dvi pailgas „dešras”.
8. Dėkite ant kepimo popieriaus, viršų patepkite vandeniu ir kepkite 180temp., apie 40min.
9. Ištraukite iš orkaitės, supjaustykite apie 1cm storio.
10. Dėkite atgal ant kepimo popieriaus kiekvieną atskirai.
11. Kepkite apie 15-20min.
12. Atvėsinkite ant grotelių.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!