Kepti cepelinai su pievagrybiais

757 672 Vegan Pipiras

Cepelinai mūsų šeimoje labai retas svečias. Tačiau užsinorėjus jų ėmiau ir pagaminau. Jie su daržovėmis, pakepinti dar gardesni!

Šis receptas skirtas pasauliniai CEPELINŲ dienai paminėti! 🙂

Tarkių receptą sugalvojau pati atsitiktinai, tačiau puikiai išvirė ir buvo skanus!

Receptas:
Tešlai:
1,6kg jau išvirtų bulvių (su lupenomis iš vakaro)
3kg žalių bulvių
2 a.š druskos

Įdaras:
400g pievagrybių
1 kg morkų
1 vnt poro
pipirai
druska

Aliejaus – naudojau eko saulėgrąžų

Patiekimui – saulėgrąžų grietinė

Veiksmas:
1. Pievagrybius supjaustyti griežinėliais.
2. Morkas nuskusti ir sutarkuoti.
3. Porą nuplauti ir supjaustyti kuo smulkiau (naudojau ir baltą ir žalią dalį).
4. Išvirtas bulves nulupti ir sutarkuoti burokine karta.
5. Bulves nuskusti, sutarkuoti, nusunkti.
6. Tarkius dėti į tarkuotas bulves, druską ir išmaišyti. Įdėti nuo nusunktų bulvių likusį krakmolą, suminkyti tešlą.
7. Pievagrybius pakepinti su lašeliu riebalų, dėti morkas, porus ir pašildyti dar kelias min.
8. Iš gautos bulvių masės darykite cepelinus. Virkite įkaitintame vandenyje apie 30min.
9. Išvirtus atvėsinkite. Supjaustykite griežinėliais.
10. Dėkite į įkaitintą keptuvę su mažu kiekiu riebalų.
11. Iškeptus atvėsinkite ant rankšluostinio popieriaus.
12. Patiekite su saulėgrąžų grietinę.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!