Grikių miltų čirviniai blynai su krapais / GLUTEN FREE
Va va, kaip nori skaniai pavalgyti ir dar gražiai, gamini čirvinius blynus, kurie bus ypač sotūs. Šie mūsų šeimos labai mėgstami! 🙂 Dabar džiaugiuosi, kai galiu kepti su dviguba keptuvę Cloer!
Receptas:
2 puod. žalių grikių miltų
0,5 a.š druskos
6 v.š eko rapsų aliejaus
1 a.š sodos
2 v.š raw obuolių acto
3 v.š krapų (naudojau šaldytus)
Linų sėmenų „kiaušiniui”
2 a.š jau maltų linų sėmenų
6 v.š vandens
Patiekta su naminiu pesto padažu. Receptas čia.
Veiksmas:
1. Pasidarykite linų sėmenų kiaušinį. Viską sumaišykite ir atidėkite į šalį.
2. Miltus sumaišyti su druska.
3. Vandenį sumaišykite su aliejumi, linų sėmenų kiaušiniu ir krapais.
4. Viską sumaišykite kartu, nepamirškite įmaišyti ir krapus.
5. Čirvinę keptuvę patepkite lašeliu aliejaus, įkaitinkite 3/4 tarpe.
6. Dėkite į keptuvę, kepkite kol uždegs du kartus lemputė.
7. Atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus!
Parašykite komentarą