Apelsininis obuolių pyragas / Gluten Free
Kas jau kas, bet obuoliai ir ruduo neatsiejama dalis! Mėgstu šį metų laika, nes tada obuolių būna daug. Todėl pats metas pasiimti obuolius ir gaminti apelsinini pyragą! Šį pyragą kepiau draugei atvykstant su vaikais. Tai aš su savo vaikais ir jos vaikais taip skaniai valgė, kad nieko ir neliko akimirksniu.
Reikės:
3 puod. avižinių dribsnių
4 v.š cukranendrių cukraus
1 v.š sodos
2 apelsinų žievelės
450ml apelsino sulčių
Ant viršaus:
1,5l nuluptų smulkintų antaninių obuolių
2 v.š cukranendrių cukraus
2 v.š ceilono cinamono.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 temp.
Prieš gaminimą išplaukite ir nusausinkite savo stačiakampę silikoninę kepimo formą.
1. Į Vitamix berkite avižinius dribsnius ir cukrų sumalkite iki miltų.
2. Į dubenį berti avižinius miltus kartu su maltu cukrumi, sodą ir išmaišykite.
3. Tarkuokite apelsino žievelę į miltų mišinį ir išmaišykite.
4. Išspauskite iš to pačio apelsino sultys.
5. Sultys pilkite į paruoštą miltų mišinį, išmaišykite.
6. Imkite silikoninę kepimo formą, pilkite paruoštą pyrago tešlą.
7. Ant viršaus dėkite obuolius, berkite cukrų ir cinamoną.
8. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 temp. apie 40min.
Skanaus!
Parašykite komentarą