Sausainiai per mėsmalę

768 1024 Vegan Pipiras

Visada primena man ir vyrui vaikystę sausainiai per mėsmalę. Šį kartą gaminau prisiminti vaikystę su šiais puikiais sausainiais. Skonis labai geras, visiems patiko. Dar ir dukrytė norėjo į mokyklą neštis juos, užkandžiams.

Negaliu atsidžiaugti, savo Tupperware silikoniniu kilimėlu (pagamintu iš smėlio), naudoju, plaunu indaplovėje arba rankomis ir vėl naudoju. Kepu ir saldžius ir sūrius patiekalus. Nepakeičiamas mano kepimo įrankis! Ir jokių vienkartinių popierių! Širdis džiaugiasi, o gamta dėkoja, kad neterši gamtos!

Norite jo? Užsisakyk rašydamas mums:

 virtuve@veganpipiras.lt

Facebook / Instagram : @ Vegan Pipiras

Facebook / Instagram : @ Tupperware Sapnas

Reikės:

500 g spelta baltų miltų

50 – 100 g cukraus (dėkite pagal norimą saldumą)

2 v.š kepimo miltelių (naudojau naminius)

45 g vegan sviesto

45 g kokoso aliejaus (kietos masės)

100 – 120 g filtruoto vandens

Veiksmas:

  1. Sviestą ir aliejų ištirpinti Tupperware MicroCook ąsotėlyje (arba garų vonelėje)
  2. Į dubenį berkite sijotus miltus, cukrų, kepimo miltelius ir išmaišykite.
  3. Pilkite sviesto ir aliejaus mišinį. Išmaišykite, turi susidaryti trupiniai.
  4. Pilkite vandens po truputi, minkykite tešlą. Tešla turi gautis kieta.
  5. Dėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 temp.
  2. Išimkite iš šaldytuvo.
  3. Su Tupperware mėsmales pagalba pagaminkite sausainius.
  4. Dėkite ilgas juosteles per visą Tupperware silikono kilimėlio ilgi (taip bus skaniau valgyti!)
  5. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min.
  6. Atvėsinkite ant grotelių.

Skanaus!

P.s sausainiai traškus ir greitai suvalgyti buvo!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!