
Burokėlių mišrainė kitaip
Kaip dauguma žinoma burokėlis ypač daug turi gerųjų savybių, todėl tikrai juo reikia džiaugtis ir skanauti kai prasideda jų sezonas. Gavus naminių burokėlių tikrai džiaugiuosi ir mėgstame juos visa šeimyna. Dažniausiai juos verdu ant garų arba kepu orkaitėje.
Šį kartą sugalvojau kiek kitokia mišrainę. Ypač lengvai pagaminama. Mums ji patiko. Nieko neliko! Porcija nedidelė 2 suaugusiems arba 1 suaugęs ir 2 vaikai. 🙂
Receptas:
3 vnt burokėlių
4 vnt morkų
1 puod. konsv. žirnelių
pundelis svogūno laiškų
0,5 a.š druskos „guerande”
3 v.š saulėgrąžų grietinės
Veiksmas:
1. Burokėlius ir morkas išvirti ant garų (virkite su odele.
2. Burokėlius supjaustyti kubeliais, morką griežinėliais.
3. Susmulkinkite svogūną.
4. Į dubebenį dėkite burokėlius, morkas, žirnelius, svogūnų laiškus, druską ir gerai išmaišykite.
5. Skanaukite tepdami į grietinę.
6. Sumaišykite su grietinę.
Skanu valgyti tepant ar viską kartu sumaišius! Ieškok savo skonio ir tikrai atrasi.
Skanaus!
Parašykite komentarą