Braškių pyragas

768 1024 Vegan Pipiras

Patinka man gaminti tokio tipo plokščius pyragus, jie yra skanūs, lengvai pagaminami ir žinoma greitai nelieka jų ant stalo. Dukrytė pamačiusi, kad pyragas bus su braškėmis iškrato paprašė pagaminti su širdutėmis (sakydama, tada bus meilė širdyje).

Sudėtis:
3 puod. spalta baltų miltų
6 v.š rapsų aliejaus
1/2 ir 1/4 puod. migdolų pieno
žiūpsnelis druskos

3 puod. braškių (jau trintų)
2 v.š nerafinuoto cukranendrių cukraus

Papuošta cukraus pudrą (įprastas neraf. cukranendrių cukrus sumaltas kavamalėje)

Veiksmas:
1. Braškes atitirpinti šaldytuve.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
3. Į jas dėkite cukraus ir atidėkite.
4. Į sijotus miltus berkite druską.
5. Pieną sumaišykite su aliejumi.
6. Į miltus pilkite skystąja dalį, atsargiai maišykite, minkykite.
7. Atidėkite 1/3 gautos tešlos.
8. Iškočiokite tešlą, dėkite ant kepimo popieriaus.
9. Ant viršaus dėkite braškes ir užlenkite kraštus.

10. Iš likusios tešlos dalies iškočiokite ir papuoškite viršų norima formą (aš naudojau širdutes.
11. Šaukite į orkaitę ir kepkite iki 180temp. apie 20-25min.
12. Atvėsinkite ant grotelių.
13. Papuoškite cukraus pudra.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    • Gintarė

      Tešla pagal nurodytą proporciją išsiminkė idealiai gerai! 🙂 Apskritai labai geras ir paprastas receptas, gaila prieš kepant neįsiskaičiau, kad reikia baltų speltos miltų, dėjau paprastus speltos, tai gavosi truputį duonos skonio 🙂 bet kartosiu su kitais. Ačiū!

      • Pipiras

        Labai dėkui už gerą įvertinimą. Smagu, kad patiko <3

    Atgaliniai pranešimai su “Braškių pyragas

      error: Content is protected !!