Avižų dribsnių – pūstų ryžių batonėlis su "šokoladu"
Sudėtis:
3 bananai (su daug juodų taškelių – snackbox.lt)
20 vnt datulių (datules.lt)
70g tirpinto eko kokoso aliejaus (Bionaturalis)
2 eko pilno grūdo avižų dirbsnių (Dobele)
3 puod. pūstų ryžių
Viršus:
2 v.š tirpinto eko kokoso aliejaus (Bionaturalis)
3 v.š eko kakavos (Naturela)
sauja migdolo riešutų (Goodnuts.lt)
sauja lengvai druskintų pistacijų (Goodnuts.lt)
Veiksmas:
Bananus, datulėmis ir kokoso aliejų suplakti iki vientisos masės kokteilinėje. Avižų dribsnius sumaišyti su pūstais ryžiais, pilti ant viršaus gautą skystą masę ir išmaišyti. Gautą bendrą masę dėti į norimą formą ir suspausti.
Paruošiame viršų : tirpintą kokosų aliejų (kambario temp.) sumaišyti su kakava, tada aptepti „šokoladu” batonėlio viršų. Patį viršų papuošti smulintais riešutais. Batonėlį dėti į šaldiklį 4val., geriausia palaikyti per nakti, tada prieš valgant palaikyti 10min kambario temp., supjaustyti ir skanauti!
Skanaus!
Parašykite komentarą