Šreko širdelės (blynai) / Gluten free
Žalieji gražuoliukai, tai šreko širdelės (čirviniai) blynai kuriuos skanavome su obuoliais (cinamonu) ir datulių sirupu. Buvo tikras džiaugsmas vaikų ir mūsų, nes skonis šio pavadinkime deserto tobulas!
Mūsų šeima mėgsta valgyti obuolius, dažniausiai valgomi neapdoroti:
1. Valgome pjaustytą ar su „skylute”,
2. Naudojam nekeptiems tortams,
3. Gaminame traškučius džiovyklėje,
4. Dedu pjaustytus į vaisių smoothie bowl (tyreles),
5. Taip pat ypač gerai pjaustytus į košes.
Beje ar žinote, kad 100g obuolių turi tokias medžiagas:
Kiekis |
Kalorijos (kcal) 52 |
Lipidai 0,2 g | |
Sotieji riebalai 0 g | |
Polinesotieji riebalai 0,1 g | |
Mononesotieji riebalai 0 g | |
Cholesterolis 0 mg | |
Natris 1 mg | |
Kalis 107 mg | |
Angliavandeniai 14 g | |
Maistinės skaidulos 2,4 g | |
Cukrus 10 g | |
Baltymai 0,3 g |
Vitaminas A | 54 IU | Vitaminas C | 4,6 mg |
Kalcis | 6 mg | Geležis | 0,1 mg |
Vitaminas D | 0 IU | Vitaminas B6 | 0 mg |
Kobalaminas | 0 µg | Magnis | 5 mg |
Šiuos blynus gaminau iš avižinių dribsnių su grikių miltais, nes buvau pasiilgusi sveikų blynų.
Receptas:
2 bananai
1 puod. avižų dribsnių
2 didelės saujos špinatų (kuo daugiau įdėsite, tuo jie bus žaliasni)
1 a.š druskos „Alpen bergkern”
2,5 puod filtruoto vandens
2,5 puod. žalių grikių miltų
1 a.š sodos
2 v.š RAW obuolių acto
Kepimui – eko kokoso aliejaus
Paskaninta – smulkinti obuoliai su cinamonu ir datulių sirupu.
Veiksmas:
1. Į kokteilinę sudėti bananus, avižų dribsnius, špinatus, druską, vandenį ir suplakti iki vientisos masės (smoothie programa).
2. Į dubenį įpiltį gautą žaliąjį vandenį.
3. Sodą nugesinti su actu, supilti į vandenį.
4. Įmaišyti gražiai žalių grikių miltus.
5. Įkaitinti čirvinių blynų keptuvę (2 lygio).
6. Įkaitintą gerai ištepti su aliejumi, dėti tešlos, uždengti ir kepti.
7. Kepti neatidarinėjus kepimo formos, nes blynas pasidalins į dvi dalis.
8. Prieš kiekvieną kepimą būtina patepti aliejumi.
Patarimas – norint kepti su mažu tepimu aliejaus, būtina aliejaus įpilti į tešlą.
Skanaus!
Parašykite komentarą