Saldusis avižų batonėlis / GLUTEN FREE

614 819 Vegan Pipiras


Avižos mūsų šeimoje yra ypač mėgiamos. Su jomis gaminu įvairius patiekalus – pyragus, sausainius, košes, batonėlius (šaldiklyje), tortus, keksiukus ir dar daug ką. Šis universalus produktas tinkamas ir saldžiai ir sūriai.

Šį kartą pasidalinsiu ypač lengvai pagaminamu keptu batonėliu. Saldus ???? Taaaaaaaaip, gaminome jį su mūsų favortėmis datulėmis!!! Maistingas desertas tinkantis pusryčiams ar priešpiečiams. Patogu valgyti iš karto arba atvėsinta neštis į darbą / pamokas / ar bet kur kitur.

 

 

 

 

 

Receptas :

1 puod. eko pilno grūdo avižų dribsnių
1 puod. eko greito paruošimo avižų dribsnių
100g eko kokoso aliejaus (kambario temp.)
30 vnt nat. datulių

Papildomai – sauja avižų dribsnių

Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Pilno grūdo avižų dribsnius sumalti kavamalėje ar kokteilinėje (aš naudojau pastarąją).
3. Datules susmulkinti iki vientisos masės, kad gautųsi datulių pasta.
4. Kokoso aliejų sumaišyti su 3 v.š datulių pastos, berti avižų dribsnius maltus ir nemaltus, su rankomis gerai išmaišyti tešlą (paprasčiau su mikseriu). Tešla turi būti gerai sukibusi.
5. Paimti kepimo formą (aš naudojau silikoninę – kvadratinę) ant jos dėti kepimo popieriu (tam, kad lengviau būtų išimti) ir į ją įdėti gautą masę, kurią būtina suspausti tvirtai.
6. Ant avižų dribsnių dėti datulių pastą, berti sauja avižų dribsnių.
7. Kepti orkaitėje apie 20min.
8. Išimti iš kepimo formos, atvėsinti ant grotelių.
9. Atvėsinta palaikyti šaldytuve, kad dar geriau sutvirtėtų ir skoniai susigertu. Skaniasia valgyti palaikytą šaldytuve per naktį.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

error: Content is protected !!