Avižų dribsnių košė su avietėmis
Avižų dribsnių košę valgome retai. Dažniau avižų dribsnius naudojame į kokteilius. Dribsnius renkamės pilno grūdo, tam, kad būtų maistingesnė ir ilgiau jaustųsi sotumo jausmas.
Šį kartą gaminau avižų košę su avietėmis, skonis buvo išties šaunus! Kol aš atėjau iš virtuvės į kambarį valgyti, vaikai jau buvo beveik viską suvalgę. Manau super įvertinimas, kai suvalgo skaniai. 🙂
Receptas:
2 puod. pilno grūdo avižų dribsnių
1 puod. atitirpintų aviečių (naudojau be cukraus šaldytas)
2-4 v.š datulių sirupo
Papildomai:
Šilkmedžio uogos
Gervuogės (naudojau šaldytas)
Bananai
Veiksmas:
1. Avižų dribsnius perplauti kelis kartus (vanduo turi likti švarus).
2. Pilkite filtruoto vandens į puodą, apie 1cm daugiau nei avižos matosi.
3. Virti ant vidutinės ugnies.
4. Į Išvirtą košę pilti aviečių, datulių sirupo, gerai išmaišyti ir palikti pastovėti kelias minutes.
5. Paruoštą košę dėti į dubenėlius, papuošti uogomis ir pjaustytu bananu.
Skanaus!
Parašykite komentarą