Avižų sausainiai ypač lengvai pagaminami vos 4 produktų
Mūsų namuose dažnai galima rasti avižų, dažniausiai renkamės pilno grūdo jas. Jos maistingesnės ir mums patinkančios. Naudojame jas į kokteilius, sausainiams, batonėliams, tortams, košėms ir dar daug kam. Jų panaudojimo galimybės beribės 😀 Šį karta lengvas receptukas sausainių. Mano šeima juos sukirto greitai, sakė vyrelis dar kepti, ne buvo mažai 😀
Tokio tipo sausainukai puikus užkandis į darbą / mokyklą ar bet kur kitur!
Receptas:
1/2 puod. razinų (galite naudoti ir naturalias datules)
150g sėklų mišinio (saulėgrąžų, moliūgo, kedro)
3 vnt gerai sunokusių bananų (snackbox.lt)
1,5 puod. pilno grūdo avižų dribsnių
Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Sėklų mišinį gerai nuplauti. Peržiūrėti ar nėra likę nuo saulėgrąžų lukštų.
3. Razinas užmerkti filtruotame vandenyje.
4. Bananus gerai sutrinti šakutės pagalba.
5. Į dubenį su trintais bananais pilti nusausintą sėklų mišinį, razinas, avižų dribsnius ir gerai išmaišyti.
6. Ant kepimo popieriaus dėti po šaukštą masės, suvienodinkite formą.
7. Kepkite orkaitėje apie 20 min, 180temp.
Skanaus!
Parašykite komentarą