Purus avižų blynai / GLUTEN FREE / be riebalų
Ko jau ko, tačiau vaikai niekada neatsisako blynų. Dažnai negaminu jų, o jei paprašo stengiuosi gaminti iš avižų ar grikių miltų. Šį kartą pilno grūdo avižų dribsnius lengvai panaudojau blynams.
Tačiau visu pirma, turiu naujas keptuves, kurios gamina VISIŠKAI be riebalų, puikiai maistas paskrunda! Taip, kalbu apie iCook keptuves. Nereikia net lašelio riebalų, todėl labai džiaugiuosi, kad jas turiu. Šie blynai kepti būtent šiose keptuvėse, pasiteisino puikiai, net mano dukrytė juos iškepė tobulai! Oooo jau kiek laimės buvo gaminti valgyti jai. 🙂
Receptas:
4 bananai
1,5 puod. pilno grūdo avižų dribsnių
1 a.š kepimo miltelių
Patikimui – 4 persikai
Veiksmas:
1. Į kokteilinę dėkite bananus, dribsnius, kepimo miltelius ir suplakite iki vientisos masės.
2. Įkaitinkite keptuvę (ant mažiausios ugnies!!!).
3. Pilkite iš kokteilinės gautą tešlą į keptuvę.
4. Uždenkite dangtį. Palaukite kol dangtis aprasos.
5. Apverskite, uždenkite dangtį. Kepkite kol vėl aprasos dangtis.
6. Baigus kepti į kokteilinę dėkite 3 persikus, suplakite.
7. Patiekite su pjaustytu persiku ir persikų tyre.
Skanaus!
Parašykite komentarą