Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Džiovinti namuose vaisiai

595 595 Vegan Pipiras

Kaip žinote turime naują maisto produktų džiovyklę mano yra Zyle firmos. Apie ją čia. Puikiai reguliuojasi temperatūra ir džiovinimo laikas. Džiovinti galima įvairios temperatūros, tačiau džiovinu aš iki 42temp., tam kad maistas išliktu gyvas. Taigi parodysim džiovintus produktus / džiovinimo trukmę, bei parašysime skonį.

Pirmiausia ką džiovinau, tai savo skanėstų papuošimams : apelsiną, citriną ir žalią citriną.

  • Nustatome 42temp.,  įkaitiname!
  • Supjaustome griežinėliais.
  • Dedame ant džiovyklės padėklų ir džioviname per naktį (1-1,5 dienos)
  • P.S patikrinti ar gerai sudžiuvo galite spustelėje viduriuką.

Taigi ką labiausiai džioviname visada, tai obuolius ir kriaušės. Visa šeimynėle kertame juos skaniausiai!

  • Nustatome 42temp.,  įkaitiname!
  • Supjaustome norimo dydžio (smagiausia vaikams su išimta šerdim, tada jie gali daryti KUKU!)
  • Dedame ant džiovyklės padėklų ir džioviname per naktį (8-10val.)
  • P.S Beje džiovinti galima įvairius obuolius, visi puikiai išdžiovina.
  • P.S. kriaušias geriausia rinktis ne minkštas, o kietesnes.
  • Obuolių skonis priklauso nuo to kokios rūšies jie bus, o kriaušias imant didelias žalios spalvos, jos super. Kai išdžiūsta jos, tampa ypač saldžios ir labai gardžios.

Viena draugė davė paragauti džiovintų šilauogių, aš nusprendžiau taip pat jas išdžiovinti, tik nesitikėjau, kad RAW džiovintos bus jos dar gardesnės.

  • Nustatome 42temp.,  įkaitiname!
  • Dedame ant džiovyklės padėklų ir džioviname per naktį 5-6 dienas!
  • Laikas ilgas, tačiau dėl tokio skonio verta.

Džiovinimui pabandėme ir plokščiuosius persikus! Nesitikėjome tokio nuostabaus skonio! Vaikams labai patiko!

  • Nustatome 42temp.,  įkaitiname!
  • Pjauname plokščiuosius persikus per pusę, išimam kauliuką, supjaustome riekelėmis.
  • Dedame ant džiovyklės padėklų ir džioviname iki 16 val.
  • P.S. plokštieji persikai turi būti ne minkšti,o tvirtesni. Taip pat galite džiovinti ir nektarinus, jie taip pat gerą skonį turį (su maža rūgštele).

Pabandėme džiovinti slyvas! Skonis išties įdomus, saldu su maža rūgštele!

  • Nustatome 42temp., įkaitiname!
  • Pjauname slyvas pusiau, išimam kauliuką, supjaustome į 2 ar 4 dalis.
  • Dedame ant džiovyklės padėklų ir džioviname 2-2,5 dienas.
  • P.S. padalinus į 2 dalis, džiovyklė džiovino ilgiau. Trumpiasnis laikas padalinus slyvas į 4 dalis.

Pirmą kartą džiovinau abrikosus, skonis toks geras buvo, kad išdžiovinau net 12kg jų (labai gera kaina juos gavau naktiniame turguje)! Skonis išties geras, naudosime juos RAW skanėstams gaminti.

  • Nustatome 42temp., įkaitiname!
  • Pjauname abrikosus pusiau, išimam kauliuką, supjaustome į 2 ar 4 dalis.
  • Dedame ant džiovyklės padėklų ir džioviname 3 dienas.
  • P.S. padalinus į 2 dalis, džiovyklė džiovino ilgiau. Trumpiasnis laikas padalinus slyvas į 4 dalis.

Džiovinimui paruošus abrikosus, kauliukų neišmetėm, o džiovininome. Jie atrodo lyg migdolai. Skanus, tik daug negalima jų valgyti.

  • Nustatome 42temp., įkaitiname!
  • Iš abrikoso kauliuko išimti reikia sėklą, ji išties sunkiai išsiima, prireikia ne vienos valandos, kad didelį kiekį galėčiau išimti.
  • Dedame ant džiovyklės padėklų ir džioviname 4-5val dienas.
  • P.s atsargiai nesusižalokite rankų.

Turėjau gavus dovanų daug vyšnių nusprendžiau pabandyti išdžiovinti! Puikiai išdžiovino, skonis geras! Atrodo lyg „gertum“ vaikystės mėgiamą vyšnių kompotą kuris yra ypač saldus.

  • Nustatome 42temp., įkaitiname!
  • Vyšnes nuplauti.
  • Dedame ant džiovyklės padėklų (su grotelėmis) ir džioviname 1-1,5 dienas.
  • P.S prieš džiovinant rekomenduoju išimti kauliukus. Išėmiau su stikliniu šiaudeliu.

Gerai prinokę bananai (bet ne pernokę) yra labai labai skanūs džiovinti! Tai desertas NR. 1 mūsų šeimoje. Nupirkus dėžę bananų pirmas klausimas vaikų ar džiovinsiu aš juos jiems. 🙂  

  • Nustatome 42temp., įkaitiname!
  • Galima džiovinti griežinėliais arba juostomis!
  • Dedame ant džiovyklės padėklų ir džioviname per naktį (8-10val.)
  • P.s tokie bananai greitai pas mane dingsta!

Visada mėgau saulėje dž. pomidorus, tačiau atradau naują meilę, džiovintus džiovyklėje!

  • Nustatome 42temp., įkaitiname!
  • Galima džiovinti griežinėliais arba padalintus į 2 ar 4 dalis.
  • Dedame ant džiovyklės padėklų ir džioviname iki 4d. (Priklauso nuo norimo dydžio)
  • P.s Patys skaniausi pomidorai džiovinti kurie yra padalinti į 4 dalis.

Mažus padalintus į dvi dalis – džiovinau 3 dienas.

Didelius pomidorus padalintus į 4 dalis – džiovinau 5 dienas.

Džiovintos žalios ir tamsiosios vynuogės, taip kitaip sakant RAZINOS! 

  • Nustatome 42temp., įkaitiname!
  • Pirmiausia ką padarau, tai vynuoges paruošiu. Paruošimas čia.
  • Vynuoges pjauti pusiau, išimti kauliukus.
  • Dedame ant džiovyklės padėklų ir džioviname iki 2d. (Priklauso nuo norimo dydžio)
  • P.s žalios vynuogės bus su rūgštele, o tamsiosios bus saldesnės. 

Mama paprašė išdžiovinti cukinijos, kadangi turėjau daug peraugusių nežinojau kur dėti. Tai cukinijos išėjo ant traškučių puikiai.

  • Nustatome 42temp., įkaitiname!
  • Pirmiausia nuplauti cukiniją, supjaustykite griežinėliais.
  • Dedame ant džiovyklės padėklų ir džioviname iki 1 d. (Priklauso nuo norimo dydžio)
  • P.s iš didelių apskritimų liko maži cukinijos rutulėliai.

Noriu paminėti, tai, kad džiovinant ilgiasnį laiką – būtina patikrinti džiovyklę ar su ja galima toks ilgas nepertraukiamas džiovinimas. Jeigu negalima, rekomenduoju džiovyklei leisti pailsėti džiovinimo eigoje bent 1-2val. Viską sudžiovinus dėti į stiklainius su sandariais dangteliais, apsaugoti nuo dregmės!

Skanių jums atradimų!

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.