Saldus moliūgo vyniotinis / GLUTEN FREE / Vyrelio gimtadieniui

768 1024 Vegan Pipiras

Moliūgo vyniotinį senai norėjau pagaminti, tačiau vis užmiršdavau jį. Šį vyniotinį gaminau vyreliui gimtadienio proga. Išties jis labai gero skonio buvo!

Recepte naudojau Amrita Planet produktus : ryžių gėrimą, avižų dribsnius, migdolų miltus bei kokoso pieno miltelius. Taip pat ir kokoso drožlės su šilkmedžio uogomis. Viską rasti galite čia.

Receptas:
1,5 puod. moliūgo tyrės
0,5 puod. eko ryžių gėrimo
1/4 puod. nerafinuotas cukranendrių cukrus
1 a.š cinamono (naudojau Ceilono)
2 puod. pilno grūdo avižų dribsnių
1 puod. migdolų miltų
1 v.š kepimo miltelių

Tepimui:
400g nat. datulių
4 v.š kokoso pieno miltelių
1/4 puod. vandens

Viršus:
Šilkmedžio uogos ir kokoso drožlės

Veiksmas:
1. Pasidaryti moliūgą iškepkite 180temp., apie 20-30min, priklausomai nuo dydžio. Atvėsinkite ir suplakite iki vientisos masės.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
3. Gautą moliūgo tyrę suplakite kokteilinėje kartu su ryžių gėrimu ir cukrumi.
4. Avižų dribsnius sumalti kokteiline iki miltų.
5. Migdolų miltus sumaišyti su cinamonu, gautais avižų dribsnių miltais bei kepimo miltelius.
6. Skystąją masę sumaišyti su paruoštais miltais.
7. Dėkite gautą masę į kepimo formą kuo didesnę. Man pavyko per visą kepimo orkaitės skardą ištiesti.
8. Kepkite apie 20-25min, 180temp.
9. Atvėsinkite ant atvėsinimo grotelių.

10. Į kokteilinę dėkite datules, kokoso pieno miltelius, vandenį ir suplakit iki vientisos masės.
11. Ant iškepto lakšto tepkite gautą datulių kremą.
12. Susukite (atsargiai!!!).
13. Nepamirškite patepti viršaus datulių kremu. Papuoškite kokoso drožlėmis ir šilkmedžio uogomis.
14. Palikite šaldytuve per naktį. Kad sutvirtėtų.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!