Bananų tortas
Tortus gaminti mėgstu nekeptus, jie lengvai pagaminami. Šaldiklio dėka nereikia rūpintis pertepimu ar lakštų kepimu. Skanus bananinis tortas, kuris nudžiugins bet ką. Taip taip, mano šeimynėle labai liko patenkinta jo skoniu!
Recepte naudojau iš Amrita Planet – avižų dribsnius, migdolų miltus, anakardžius, kakavos sviestą, agave sirupą, juos rasti galite čia.
Receptas :
Rutuliukai:
1 puod. avižų dribsnių
20 vnt datulių
Pagrindas :
1/2 puod. žemės riešutų sviesto
20 vnt datulių
2 puod. migdolų miltų
Vidurys :
1 ir 1/2 puod. anakardžių riešutų (mirkytų bent 4val)
600g šaldytų bananų
6 v.š agave sirupo
Papuošimas :
3 v.š kakavos sviesto (tirpinto)
3 v.š kakavos
1 a.š agave sirupo
Veiksmas:
Rutuliukai:
1. Į S formos smulkintuvą dėkite datules, avižų dribsnių ir smulkinkite kol masė bus sulipusi.
2. Darykite skirtingo dydžio rutuliukus ir atidėkite į šoną.
Pagrindas:
3. Į S formos smulkintuvą dėkite žemės riešutų sviestą, datules, migdolų miltus ir smulkinkite iki vientisos masės.
4. Imkite norimą formą, dėkite gautą masę, spustelėkite, kad masė būtų tvirta.
Vidurys:
5. Taip pat į S formos smulkintuvą dėkite bananus, nusausintus anakardžius, agave sirupą ir plakiteiki vientisos masės.
6. Gautą masę dėkite ant paruošto pagrindo.
7. Ant viršaus dėkite pagamintus rutuliukus, spustelėkite, kad įsitvirtintų.
8. Paruoštą tortą dėkite į šaldiklį per naktį, arba bent 6val.
Papuošimas:
9. Ištraukite iš šaldiklio, palaikykite kelias minutes, ištraukite iš formos.
10. Papuoškite viršų.
11. Kakavos sviestą, kakavą ir sirupą sumaišykite kartu.
12. Apipilkite šonus.
13. Nepamirškite pasilikti iš ant viršaus.
14. Palaukite kol atitirps bent 30min.
Skanaus!
Parašykite komentarą