Burokėlių pyragas
Nesvarbu kokio tipo pyragas svarbu pyragas. Mėgstame mes juos labai. Šis ne ką prastesnis nuo saldaus ar kitokio pyrago. Jis mums patiko išties! O šie namie užauginti purpuriniai ridikėliai suteikia ypač gaivos.
Receptas:
Tešla:
2 ir 1/4 puod. spelta baltų miltų
0,5 a.š druskos
4 v.š avinžirnių nuoviro (skystis nuo virtų avinžirnių)
2 v.š alyvuogių aliejaus
1/2 ir 1/4 puod. filtruoto vandens
Viršus:
150g jau išvirtų burokėlių
1 puod. avinžirnių (jau išvirtų)
1 v.š mėgiamų prieskonių (naudojau vištienos)
Patiekta – su naminiais purpurinių ridikėlių daigais
Veiksmas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
2. Į dubenį berkite sijotus miltus, druską ir išmaišykite.
3. Pilkite avinžirnių nuovirą, aliejų, vandenį ir išminkykite tešlą.
4. Iškočiokite tešlą, dėkite į kepimo formą.
5. Avinžirnius sumaišyti su prieskoniais.
6. Ant gautos tešlos dėkite pjaustytų burokėlių.
7. Avinžirnių.
8. Tešlos šonus patepkite dubenėlyje likusiu avinžirnių prieskoniais (įpildami kelis šaukštus vandens).
9. Kepkite orkaitėje apie 25-30min.
10. Patiekite su purpurinių ridikėlių daigais.
Skanaus!
Parašykite komentarą