Žemės riešutų plokštukas
Šis receptas gimė netikėtai, norėjau palepinti šeimyna. Žinokite puikiai pavyko. Iš tikro jis toks skanus, kad net aš viena ji pati suvalgyčiau! Gaminsiu ne kartą ji tikrai, kai tik turėsiu naminio žemės riešutų sviesto. 🙂
Receptas:
80g naminio žemės riešutų sviesto
1/2 puod. nerafinuoto cukranendrių cukraus (1/4 puod. užtenka pilnai, norint ne taip saldžiai)
6 v.š avinžirnių nuoviro
1/4 puod. saulėgrąžų aliejaus
1 puod. filtruoto vandens
2 puod. spelta miltų
2 v.š kepimo miltelių
Papildomai : cukraus pudros (cukrus maltas kavamale)
Veiksmas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
2. Žemės riešutų sviestą sumaišykite su cukrumi.
3. Įmaišykite avinžirnių nuoviro, aliejų, vandenį.
4. Berkite 1 puod. miltų , kepimo miltelius ir išmaišykite.
5. Įmaišykite likusius miltus.
6. Pilkite tešlą į kepimo formą (naudojau kvadratinę).
7. Kepkite orkaitėje 180temp., apie 40min.
8. Atvėsinkite ant grotelių.
9. Supjaustykite kvardatėliais.
Skanaus!
Rūta
Kazin kaip pavyktu su migdolu miltais? Ir kodel riesutu sviestas yik namini
Pipiras
Nebandėme 🙂 Gali naudoti ir pirktinį.